"Kring vattnet"

Jag och Carina hade verkligen en fantastisk tur kring vattnet. Turen går från Mariatorget till stadshuset, längs norra mälarstrand, genom rålis, upp på västerbron och så hela södra mälarstrand tillbaka till Mariatorget. SÅ SKÖNT! Strax under milen och jag klarade att jogga nästan hela tiden. Det var egentligen inte meningen, men vi hade sånt bra flyt så det kändes som om jag aldrig ville sluta. Det hjälpte verkligen att vägen man springer är så vacker, att Stockholm är så vackert och att man hade ett så härligt sällskap som peppar och tillsammans inspirerades vi av alla hundratals(!!) andra joggare. Underbart! :)

 

På väg hem pratade jag med Maja och när jag kom hem tog jag en lång dusch innan jag avnjöt middagen jag redan lagat innan jag åkte till Carina. Livet är bra skulle man kunna säga :D

 

Carina på språng över västerbron med fantastisk utsikt :)

De här gör vi om!

 

/Js

 

 


Mac

Weii!! Vinterfejset är räddat!! Äntligen har jag gått och köpt mig de här sminket jag dragit mig för att köpa så länge. Men hur trist är de inte att lägga pengar på smink?? Blä! Men men, nu är det gjort och jag är mycket nöjd :)

Nu är jag på väg att mäta upp Carina för att promenad/jogga "kring vattnet". Skönt! Hoppas kroppen håller :P


lör-sön

Fick till en trevlig och riktigt god middag igår, uppskattat sällskap också :) Men de här med att hålla sig, intala sig själv att man inte vill gå ut och istället stanna hemma gick väl sådär.. Men blev iaf en mycket lugn utgång till Vassa Eggen. Trevligt ställe tycker jag, dock ganska mycket folk igår. Va ju knökat överallt iofs.

 

 

Idag har jag sovit suuperlänge och inte hunnit göra så mycket mer... Snart ska jag möta upp Issi för en promenad (är det bra väder?!) och sen ska jag på bio med Majsan :) BRA söndag helt enkelt.

 

Älskar att Carl fixade min dator igår också. Nu kan jag spara över 12 000 bilder till!!! WÖÖW!! Och opera går som smort, fantastiskt!

 

/Js


Att vara en förebild

Ojojoj vad de kokar inom mig nu. Tittade på det här klippet ungefär 5 minuter efter att jag sett "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer. Jag tycker att den här debatten om de påtvingade förebildensrollen på tjej-bloggare är väldigt intressant. Det var närstan komiskt att höra Quetzalas taffliga argument för att det är okej att lägga ut vilka droger man tar, vilka bantningspiller som funkar bäst och att göra en parodi på Egoboost som heter Emoboost, precis efter jag sett Mia Skäringers en-mans-show. Den skildrar verkligen den mörka sidan av livet, den såkallade "fula verkligheten", men hon gör det på ett sätt som blir okej. Inte bara för att hon använder sig av väldigt mycket humor utan för att hon gör det på ett sätt som på något sätt blir peppande och förmedlar det på ett sådant sätt som gör att man förstår hur patetiska vissa tankar kan vara. Det blir ingen uppmaning eller hets till droger eller självsvält.

 

För självklart tycker jag att man inte ska måla upp livet som om man lever i en rosa liten bubbla och att man kan väga 2kg och äta vad man vill, för att citera Quetzala. Men det finns verkligen ett mellanting. Det är viktigt och starkt att ta upp de mörka sidorna i livet, särskilt offentligt. Quetzala verkar inte ha ett enkelt liv och det kan vara viktigt för många som delar det med henne att få läsa om sånt. MEN man kan skildra/berätta och skriva om det på olika sätt. Man kan göra det utan uppmaningar och tips på hur andra själva ska må lika dåligt som hon, för även om hon inte skriver så rakt ut så kan man verkligen få konkreta tips till t ex självsvält. Varför inte istället då använda sin blogg som följs av många destruktiva läsare till att försöka peppa både sig själv och andra? Visst man kanske inte alltid har ork till det men då kanske man inte ska ha en blogg med flera tusen läsare som varje dag påverkas negativt av det man skriver...

 

För även om Quetzala vägrar att vara en förebild så blir det ju på något sätt så i alla fall då hon är en offentlig person. Tough shit, men gör det bästa utav det eller sluta.

 

Hon säger att det är som en terapi för henne att skriva av sig om all sin skit. Är det då värt att hon ska må bättre av det som flera tusen mår sämre av? Varför sätter hon sig själv högre än andra? Jag är helt säker på att hon kan få hjälp på andra sätt som inte skadar andra samtidigt.

 

För hur mycket man än hatar det så har man ett ansvar som offentlig person, om man inte är beredd att ta det, tycker jag man kan söka sig till något annat.

 

 

 

 

Måste också tillägga för er som stör er så oerhört på Blondinbella och anser att hon målar upp en bild av en rosa värld. Jag tycker att varannat inlägg handlar om livets mörka sidor, men hur man kan ta sig ur det. Det är inte hennes liv som är en rosa maräng, utan det folk stör sig på är hennes fantastiskt positiva inställning till livet. Jag tror att folk irriterat skumläser och missar skillnaden mellan hennes inställning och verklighet. Synd om dom som lägger massa negativ energi på det istället för att läsa det som verkligen står och få gratis positiv energi.

 

 

/Js


God natt

Bra dag - bra kväll ! Älskar att gå och lägga mig då och samtidigt ha förhoppningar på att morgondagen blir minst lika bra. Snart är de lördag, wei!

Nighti <3


These are the days

Sitter och lusläser ELLE, blad för blad. Samtidigt njuter jag av Jamie Cullums Twentysomething album. Tidigare idag hade jag ett peppande och givande samtal som bara ger mig ett kvitto på min egen känsla: Att jag aldrig mått bättre :)

I eftermiddag kommer kära kusse-Frida hem till mig och äter middag. Sen ska jag vidare till världens bästa gudfamilj. Japp, jag fortsätter att njuta av att känna att varje dag är unik och fantastisk.

Frida & Jag på promenad i Vaxholm


Albin and The Honky Tonk Express

Fantastisk "feel-good"-kväll igår!! Först mötte jag upp Matilda direkt efter jobbet så vi kunde gå igenom livet o äta middag. Sen gick vi till JC Drottninggatan för lite förhäng med de andra underbara JC-människorna innan de var dags att dra sig mot gamla stan.

Vi tog en promenad till Stampen där vi skulle se våran Albin och Katja spela. Det blev en riktig Country-feeling och Philip startade styrdans och allt, fantastiskt!!! Albin and The Honky Tonk Express är bandnamnet du ska lägga på minnet, grymma!

Självklart kan man inte släppa jobbet utan jobbar istället stenhårt för att få till en bra deal på älghuvudet... Glittret var ju de bästa men gjorde också att priset höjdes alldeles för mycket... Ledsen Linda, skilodgen får klara sig utan denna fantastiska kreation... :'(


Livet är häftigt

Älskar känslan av att känna att allt flyter på. Älskar jobbet, alla fantastiska människor jag har runtikring mig som inspirerar mig på olika sätt varje dag och allt som händer den närmsta tiden men också allt som hänt den senaste tiden. AAH, jag bara njuter och tar långa djupa andetag för att suga kraft från varje sekund jag känner såhär. Kan vara bra att spara till ett annat tillfälle då allt detta kan kännas som bortblåst.

 

Om jag hade haft samma känsla som jag har nu för något år sen, eller kanske månader sen så hade jag blivit mer ångestfylld än glad. Jag hade bara undrat vad som var fel och när det stora bakslaget skulle komma. Men jag har märkt att om jag tänker så är de klart att man kan komma på något som är dåligt coh då kommer också bakslaget mycket snabbare. Varför inte bara se till känslan nu och passa på att njuta av den? Superklychigt jag vet, men så sant!

 

Älskar att uppskatta livet och vara sådär löjligt positiv :)

 

 

Ikväll har Jennifer, Martina och Viktor varit här och haft ett tradiotionellt tacomys. Imorgon ska jag till Stampen i gamla stan och titta på Albin och hans band. Ska dit med Matilda och förhoppningsvis några andra efterlängtade från Drottninggatan, KUL!! :D

 

Ojoj, 29min försenad här ;P

Nighti!

/Js

 

 


Underbara vardag

Vardagslyxen fortsätter: produktiv dag på jobbet avslutades med utförsäljning o snabbmöte med hela "pålåssas-familjen" o en fantastisk god o mysig middag på Sonjas grek med världens bästa Maja :) Underbart!

Nu ska jag försöka sova efter att ha sett en (enligt mig) superläskig film. Fattar inte varför jag tvingat mig själv att titta på sånt.. Haha, bara onödigt!


Lyllos mig...

De här är min vardagslyx! Ansiktsmask, duscha med ny härlig tvål, smörja in sig med nytt bodybutter och lusläsa en tidning, underbart! Ska nog Luca till de ordentligt och starta en prenumeration på ELLE.

Nu är Maja på väg hit också, vi ska götta i oss Tacos. Så två lyxgrejer till till mig!!

Lyllos mig.... :D


Londonlover

HOOONEY I'M HOOOOME !!

 

Även om jag har haft fyra fantastiska dagar i London så är det inte mycket som slår känslan av att komma HEM. Älskar den känslan!

 

Vi har bara shoppat en massa (eller ja, försökt shoppa en massa iaf), strosat runt i fantastiska områden och försökt gå ut på bra klubbar, hahah! Är inte lätt att veta vart man ska gå när man är ny i en stad. Taktiken att följa efter snygga människor och se vart dom ska funkade inte skitbra, hahaha!

 

Ena kvällen slutade vi i en musikstudio med några isländska musiker som producerat bl a white lies och Pete Doherty... och den andra kvällen hamnade vi på en klubb som satte både mig och Linda i chocktillstånd. En fyra våningar hög klubb med sjukt mycket folk och ja... inte riktigt de folket som vi gillar att hänga med, om man ska uttrycka det milt. Klubben hette One...

 

Efter sisådär 2,5år fick jag också träffa Danko eller Nicklas som jag ofta glömmer bort att han också heter. Det fanns såå mycket att prata igen! Så vi fick en lång och mysig kväll som började i Covent Garden och slutade i Camden.

 

Fantastiska Brick Lane och dess unerbara konst

FinLinda

På väg ut

 

Resten av bilderna (som bara är tagna med Iphonen, önskar jag kunde släpat med kameran) finns på Facebook ;)

 

Nu ska jag äta gröt och få en ny bra bas i magen efter de här dagarna, gött för mig!

 

/Js

 


Packad!

Sådärja! Då var allting färdigpackat till London-trippen som börjar imorgon. Blev helt lyrisk och fylld av ett glädjerus när Sex and the City satte igång mitt i packningen. Vad annars kunde kännas mer passande?? FAAB!!

Åker direkt efter jobbet imorgon! Weei! Hörs om de finns WiFi :)

Nighti!
/Js


Måndagsgarv

Ikväll har jag träffat Majsan. Lagade mat och prata igen en del. Att de kan hända, vändas och vridas på så mycket på bara nått dygn. Älska tjejsnack!!! :L Så roligt när vi gick i affären och ska komma överrens om vad vi ska äta, hahaha! Brukar alltid bli en diskussion eftersom vi inte riktigt lagar mat på samma vis.


Så säger jag: "men kan vi inte äta köttfärssås då, med någon god pasta?"
Maja svarar med sin allra bittraste ton: "Men NEEJ, då vill ju du bara ha köttfärs, salt och lite peppar, KUL!!"

Då kunde inte tanten som grävde i de ruttna bananerna hålla sig för skratt, HAHAHA! :L

 

Imorgon ska allt packas inför onsdag då de bär av till London :D:D:D Måste hitta något att packa i också. Har ingen bra handbaggageväska som är lätt och stor... Kanske blir till å ta en plastkasse igen då ;P Haha!

 

Nighti gott folk!

/Js

 


Nygårdsfekke

Igår var det Inflyttnings/födelsedags-fest hos syskonen Nygård. En väldigt trevlig tillställning :) Haha! Orkar inte ens kommentera, har för mycket fireball i huvudet fortfarande. Bilderna (som jag inte riktigt själv vet hur de hamnat i min mobil) får tala för sig själva.

 

Dags att gå hem??

 

Tack allihopa för igår! Tror jag kan tala för alla inblandade när jag säger att idag gör vi allt i slowmotion....

 

/Js


Älskade gitarr

Råkade fastna på youtube mellan några maskiner (har tvättid) och blev så sjukt sugen på att spela gitarr. Stämde gamla Bettan för första gången på lääänge och drog av de ackorden och låtar jag fortfarande minns. Underbart!!! Hade det inte varit för jag ska på fest ikväll hade jag klippt av naglarna, som är alldeles för långa för att de ska kunna låta bra, också. Hahaha, Weeii!

Men nu va de tvätten ja... Schit! Skynda skynda! Åå jag ska bara tagga med massa gamla gitarr-minnes-låtar inför kvällen :D Som tex Guns n Roses, Skid Row, Pink Floyd, Oasis, Dashboard Confessional, Taking Back Sunday ååå schit vad längesen!!!


Skarpnäck - Hornstull

Sitter och väntar på tunnelbanan påväg hem från Maja. Har varit idolfredag i Skarpnäck med henne och Carro ikväll :) Fantastiskt, haha!


Tears don't mean your losing

Ignore the bad and the good will soon come
Don't think second best, be nummer one
Spread some love, don't give to receive
Strive to be happy and live to believe

Mina 99:- till Spotify varje månad är de mest välspenderade pengarna någonsin!! :D


Skön kväll

Men ikväll har det inte varit så synd om mig. Jag har varit med ViktorPorky Royal Tattoo och pratat om hans eventuella assnygga gaddning, strosat lite i affärer, ätit god mat på Därmedpasta och bara hängt med Viktor hela kvällen :)

 

 

Nu ska jag sova, imorgonbitti är det dags för Hany Panky...

 

/Js


Skadad tjej

Idag blev det lite synd om mig. Högg mig i handen med ett rakblad, ont gjorde det och djupt blev det. Det droppade blod på gatan. Tur att mamma-Cilla har fått kurs och kunde plåstra om mig med tejp. Blev helt snurrig i huvet när plåstret skulle på, usch för min plåsterskräck. Nu är bara frågan hur jag ska kunna tvätta håret..? Plastpåse på högerhanden är inte jättepraktiskt när man ska duscha. Haha!


WEIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!

Men herregud, sluta tjöta om denna fotboll!!!! (Hade inte vetat att det va match om inte House varit inställt och att typ hela världen har uppdaterat om något form av EM vi tydligen ska vara med i på facebook) Jag och Linda har faktiskt kirrat boende till London nu :D:D:D Såå underbart! Längtar så att jag spricker! Nu är det bara inköpslistan som ska printas ner så är jag såå redo! WEEII!!!

 

Watch out, snart är vi där igen :D:D:D

 

/Js


Mammi, hon kan hon

Idag har det varit en lugn dag med många vändningar. Vaknade med ett leende men som senare gick över till nått annat. Då, precis i rätt tid får ja världens mest oväntade och finaste meddelande och besked av Mamma. Då blev jag stället så glad att jag började gråta och min dag var helt plötsligt räddad :) Hon kan hon <3

 

Tack Mammi !!

 


 

Igår fick jag skjuts hem till Stockholm, mat från Ho's, hyra film, trevligt sällskap och massa mys. En inte alls dålig söndagkväll ;)

 

Nu väntar jag på att Maja ska komma hit, WEI! :D


Från Uppsala

Det här inlägget har jag försökt at publicera sen igår förmiddag, orkar inte formulera om det men här kommer det iaf, haha:

 

Söndagen den 9 okt

 

Är fortfarande kvar i Uppsala hos Malin. Degar framför en romantisk drama medan Malin har börjat plugga. Ingen av oss kan undgå oljudet från killen som borrar hål i taket för att få dit en discokula, studentkorridorer alltså.... Haha!



Igår var vi på tjejmiddag hemma hos Karin. Åt en av Malins alla berömda "Lundin-pajer" och hade en jättemysig kväll. Får bli ett återbesök snart!

 

image description

Finaste Malin !

/Js


SE DEN

Okej, se den här videon där en tjej får en tidig födelsedagspresent. Reaktionen är obetalbar och det går inte att inte skratta och gråta samtidigt <3 GULLE!






Såhär tacksam ska min unge också bli :)


God natt!
/Js

Underbara liv

Igår blev jag bjuden på en riktig matupplevelse på resturang B.A.R. Verkligen ett ställe att rekomendera!! GÖTTANS! Blev ju inte sämre av att jag hade Åse och Håkan som till bordet. Såå mysigt :D Tack för allt igår!


                 



Idag har dagen börjat med att jag fått massa guldstjärnor!! :D Jag älskar dom! WEI! Och fler ska det bli. (missade 12st den här gången... så några att ta igen.) Bra start på en fantastisk helg helt enkelt. Ikväll ska jag få hänga med syskon och pappa, käka tacos och ha riktigt svennebanan fredagsmys! Perfekt!

Imorgon åker jag till Uppsala och Malin. Får se vad vi hittar på, om jag känner oss rätt så slutar det nog med något minnesvärt iaf ;P



/Js


Energi in - energi ut

Drog på mig mina träningsskor trots att jag bara skulle gå (en omväg) till affären. Saknar de så mycket att de spritter i hela benen när jag går med dom, även om jag är helt trött. Snart så kanske... :D


LDN here we coooome !

ÄNTLIGEN! Då kan man andras ut, London är spikat och bokat! WEIII!!! Och snart är det också :D Underbart!!

 

Fick en svår skrattattack när vi bokade och insåg att vi kommer få lov att göra samma procedur med bagaget hem som förra gången. Åker endast med handbagage dit och köper nått billigt skit att ha all shopping i på hemresan.

 

"Linda, DU får bära!!" HAHAHAHHAHAHAHAAA!!!!!

 

Sjukt classy!

/Js


Oförglömliga, underbara, saknade Matanana

Nu fick jag sådär så jag inte kan sluta tänka på Tanzania och Matanana igen... Lyssnar på alla ljudfiler jag har därifrån när Justin, Felician och vi allihopa sjunger och spelar vid elden/middagsbordet. Underbart, det går inte att beskriva den resan med ord, jag vet att jag försökt förut och misslyckats.

 

Tittar igenom alla bilderna och blir alldeles tårögd, vet egentligen inte varför. Om det är för att jag saknar, eller om det var för att man har så mycket minnen och upplevde så mycket eller om det är bara för jag älskade det så mycket. Kanske är det för att jag saknar att bara få vara "sådär" ibland. Att få vara den sidan av mig också, det är så långt ifrån det jag gör varje dag. Önskar mig lite mer av det andra ibland.

 

Rotar fram min dagbok jag skrev när jag var där som är på över 100 sidor. Blir ännu mer känslig när jag läser igenom den. Helt sjukt att man varit med om allt de där som står där i. Och så fort jag läser det känns det som om jag kan känna dofterna oh höra barnen igen. Läser om min sista dag på Moyo kwa Moyo om hur hemskt det var att försöka njuta av att jag gjorde allt för sista gången. Här är ett utdrag från dagboken min sista dag med barnen:

 


 

" Det var så hemskt, det känns som att de inte förstår även fast jag säger "Mimi kwenda Sweden kesho" och dom svarar "Hamna kwenda Sweden". Antar att dom är så vana att folk kommer och går... Men för mig var det iaf jättejobbigt. Jag gjorde "klapp-klapp-box-tumme-lillfingerkrok" med alla och kramade dom jag hann med. När jag kramat Ima hej då blev det för mycket och jag började gråta. Då sätter sig Eblanija i mitt knä, tittar på mig och kramar om mig. Kanske förstår de ändå..."


 

UUUSCH!! Nej, det får inte ha varit sista gången, får bara inte!

 

Världens bästa Ima!!!

 

 

Jag och Zawadi <3

Kom hemlös, ny och som en mycket förvirrad liten själ till oss och blev lite utav min favorit.

Justin och Felician under en av alla underbara kvällar fyllda av musik och dans

Azekia, helt bedårande med en bakgrund som ett inlåst och gömt barn. När jag var där kunde han säga Jambo och Habari? (hej, hur mår du?) Och hade även lärt sig sjunga med i Jingle bells, jag undrar hur hans utveckling har gått sen dess.

 

Eblanija, när han tappat bort sin ena sko och inte vågade gå hem... <3

 

Som sagt en underbar och föralltid oförglömlig resa, ska inte längre försöka få er att förstå. Ni måste helt enkelt ta er dit.

 

Nu ska jag somna till Mapito, This is my life, No one like you, Hallelulja och Cicilia Lind.

/Js

 


Måndag

Fick en trevlig överraskning medan jag stod och lagade mat av att det ringde på dörren. Reagerade först med att bli livrädd. Vem plingar på dörren, och NUU???!! Men det var Viktor som hade vägarna förbi :D Så trevligt med lite spontant besök sådär. Och maten var ju på spisen så då blev det lite trevligare att äta också, perfekt!

 

Så tack för besöket :)

 

De blev mycket prat om att vara stark, stjärntecken och massa annat som får mig att vilja tatuera hela mig.. typ.. iaf EN till. Åååå jag vill, jag vill, jag vill!! :D

 


 

Fastnade nu vid Ewouts blogg (mannen som driver stället jag volontärade på i Tanzania). Blir både glad och ledsen när jag läser bloggen men mest av allt vill jag åka tillbaka till alla underbara barn. Och Justin som vill bli läkare och ska få åka till Tyskland, åååå jag blir så glad :D

 

 

 

/Js


Inte okej !!

Jag och Linda var bara tvungna att gå in på nya Hollister som öppnat i Gallerian. Så pinsamt! Alla måste verkligen gå dit för att uppleva det här. Med sitt koncept försöker de vara/härma något de verkligen inte är!

Om jag hade blivit tvingad att säga "hey, whats up?!" till ALLA kunder hade jag sagt upp mig efter en timme. Vidrigt pinsamt!! Vi kunde inte annat än att skratta och springa ut därifrån. Denna upplevelse var dock svårtsmält.

GÅ DIIIT!!!


1C

Tog en skön kvällspromenad i det sköna oktobervädret bort till Mariatorget. Här bjuder Meshan o Carina på lyxig fruktsallad, YAAM!! Nu blir de kanske en film eller bara lite skönt häng. Perfekt för en lugn lördagkväll :)

(älskar att numer kunna blogga från mobilen)

/Js


Mjölk ?!

Har precis druckit mjölk!!!!! Ja, de är faktiskt en ganska stor grej, har inte gjort det sen någon gång på gymnasiet. Innan jag fick för mig att jag inte tålde att dricka ren mjölk... Haha!

Men de gick ju faktiskt bra, iaf 1,5dl :) Alltid en början!


RSS 2.0