Sverige i mysmood

OJOJ, verkar visst som om hela Sverige myser lite extra den här helgen. Nåja, det är ju trots allt första advent och allt så jag ska inte vara sämre jag. Var hos Carina & Meshan och myste igår och ikväll ska jag till Majsan för mys och lite julbak :D WEI! Men jag kommer inte gå så långt som så många andra och säga att jag längtar efter snön, nej där går gränsen. Älskar det ljumma vintervädret :)

 

Hittade lite bilder från december 2009 när jag och Maja åkte hem hit precis när jag fått reda på att jag skulle få flytta hit fast jag hade inga grejer här. Vi köpte bara med oss en korv med pepparkaksdeg och mjöl, MYS!

 

 

/Js

 


En Libanesisk afton

Vilken fantastisk kväll jag hade igår. Vem kunde ana att vi skulle få en libanesisk afton?? Roys mamma var fantastisk och hade lagat mer mat än vad jag någonsin sett på några av släktens julbord och han skrev i evenemanget att det skulle bjudas på "lite smått och gott". Han skulle lagt till att det var på libanesiskt vis...

 

GÖTTIGT VÄRRE !!!!

(lånade bilder av Sasha)

 

Så var det dags för vattenpipa såklart :)

Andreas

Roy, mästaren

Libanesisk efterrätt. Var det det här man uttlade: "Keso"?? ;P

 

TAAACK Roy för en underbar kväll som jag sent glömmer!

Och ha det så jättebra i USA! Vi kommer sakna dig (och din mamma)!

 

 

Nu ska jag iväg till Mariatorget 1C. Var alldeles för längesen :D

 

/Js


FREEDAG

Och dags för Roy!

 

 

 

/Js

 


The Art of Flight

Fy fan vilken bra kväll igår!! :) Jag skulle ju få gå på The Art of Flight som skulle visas på Cosmonova. Jag hade inga förväntningar överhuvudtaget. Men sen så möter jag Björn som säger att det var Travis Rice som gjorde filmen vi såg för 3år(!!!!!) sen och då minns jag hur lyrisk jag var efteråt och sa till Maja att vi kommer vilja bli snowboardproffs efter det här. Men vi skämtade ändå när vi satt i stolarna och väntade på filmen att vi kunde ju passa på att ta en powernap under filmen så vi skulle orka efterfesten. Men innan introt var slut var jag redan höjdrädd och sjukt imponerad. Sen satt både jag och Maja och blev helt sålda!! Sjukt häftig film!! Jag vill också åka snowboard!!! :D

 

Se när Travis Rice (som någon sa...) KÖR SKITEN UR BERGEN! Hahahaha!

 

Filmen gjorde oss bara ännu mer taggade på efterfesten, som ägde rum på Sturecompagniet. Där bjöd (som vanligt känns det som) Adam Tensta upp till dans. Mycket trevligt! Tack Åsa!

 

 

 

/Js


SHM @ MSG

Okej, Tomten, jag har ångrat mig, det här står absolut högst upp på min önskelista:

 

WAAAAAAAAAAAAHH !!

 

/Js


Malin / Fotboll / Pappa / Travis Rice

Bra dag på jobbet och bra kväll som började med en middag med MalinJensen och slutade väldigt otippat på Grodan där Adidas och Intersport hade event och visade Barca-Milan matchen. Det var mest för att Martina, Viktor och Anna var där och jag gick mest förbi och sa hej. Tänkte uppdaterna något sjukt fotbollsaktigt och smart, rotade i gamla minnen av fotbollstermer men kom inte på något som skulle låta tillräckligt proffsigt så de fick va :P

 

 

Idag fyller världens bästa pappi 50ÅÅR !! Det är stort!! :D GRATTIS PAPPA!!! (hoppas han mår bra... Svante på resa med pappa.... ser fram emot historierna ;P)

 

 

 

Imorgon blev det plötsligt så att jag tar med mig MajaTravis Rice nya snowboardfilm, The Art of Flight, som visas på Cosmonova, grymt! Tacka Åsa får man göra :D Tack!

 

 

/Js


Ommöblering

Idag har vi möblerat om på kontoret. Längtar verkligen tillbaka till MIN plats :D Jag älskar när det blir ordning och reda, hela själen är lugn. Haha! Intresseklubben antecknar här märker jag, men det är verkligen en sjuuk lättnad :D

 

Ikväll har jag träffat Majsan, kul! Var alldeles för längesen :)

 

 

Nu måste jag sova, Karen Millen i ljusgården imorgon bitti.

 

 

/Js

 

 


LOOK fixar julen på NK

Då var NKs julskyltning äntligen uppe! Det har varit en sjuk vecka och det är sååå skönt att det är klart (lite mekanik som ska justeras bara). Jag är än en gång så imponerad av vårt team. Hur mycket klarar man egentligen av?? Många jobbade över 24tim i sträck!!! Och gå sen till jobbet dagen efter... vem gör sånt?? Och de utan att tappa humöret! Det är nog så som Kaj säger, att man måste vara en idiot för att jobba med det vi gör. Hahaha! ;P

 

Gå nu förbi NK och njut av att julen snart är här. Kom ihåg att titta på alla detaljer...

 

På alla tusentals brev vi har handskrivit under många veckor,

alla stjärnor vi sytt på med nylontråd,

alla tomtar och nissar som är helt handgjorda,

alla möbler som är noggrant utvalda,

musiken som är specialkomponerad,

alla paket som slagits in,

tomtens superdräkter som bara är så snyggt gjorda

lägg märke till allt, till och med alla jävla skruvarhuvuden som vi gått och penslat över med rätt färg

Ja... de ligger mer timmar, hjärta och själ i dessa konstverk än vad ni någonsin kan ana :)

 

 

Idé & Design - JoAnn Tann

Moa målar i vad som ska bli tomtens badrum

Färdigmålat!! Säg hej till badrums-nissen :)

Den fantastiska bläckfisk-tomten

(det var inte skitlätt att ta sig igenom det fönstret, framför kugghjulen när vi dragit upp och alla hundratals människor tryckte sig mot fönstret.)

Saba har slagit in några paket skulle man väl kunna säga...

JoAnn syr stjärnor på fe-tomtens klänning

Efter ca 12tim jobb en sen lördagsnatt sitter jag och Linus och sätter ihop mattor av tusentals brev samtidigt som Mariah Carey går på högsta volym, inga konstigheter!!

 

Det var riktigt nervöst att stå redo att dra upp fönster 18 på Ulfs signal. Men alla klarade det utan att ha ner eller ha söndar något, fju! Men jag vågade inte titta ut en enda gång, det var såå mycket folk.

 

När allt var klart gick vi vidare till Café Operas bakficka och åt en fantastisk lunch och skålade med champange, för de var vi fan värda!! :D

 

LOOK, julens sanna hjältar!

 

/Js


Resarö-rehab

Har haft en supermysig övernattning hos kusin ute på Resarö. Det var skönt att komma bort lite om så bara för en natt. En mycket välbehövlig rehab!

Men nu är de bara på't igen. Är på väg in mot NK för att göra sista rycket inför uppdragningen av årets julskyltning imorgon.

Solen skiner och det kommer jag också göra idag, SÅ!



Hög på söta björnar...

Kan inte varva ner så jag kan sova... Trots att jag har jobbat 15 timmar och vet att klockan ringer om 5,5 timme. Typiskt! Måste vara för de där Söta björnarna jag satte i mig innan vi gick.

Nej, nu ska jag blunda o slappna av. Då sover man ju iaf till 75% :)

Nighti!
/Js


13tim senare...

Känslan av att jobba stenhårt i 13timmar med ett jobb man älskar och omge sig av underbara människor som resulterar i skratt på tunnelbanan och ett stort leende i hissen påväg hem då jag redan längtar tillbaka till jobbet trots att jag vet att morgondagen kommer bli ÄNNU längre. Den känslan är ju bara helt FANTASTISK!

/Js


PS. Håller på med julskyltningen som är hemlig och kan därför inte lägga upp några bilder.. Men jag kan avslöja att det kommer bli den bästa på lääänge ;P


Rutiner & Planering = Harmoni

Rutiner, något jag lärt mig att älska och har nu svårt att vara utan. Ja, jag är ett planeringsfreak, men jag har lärt mig att även se det som något positivt som får mig att må bra och bli sjukt effektiv. För det behöver inte betyda att jag aldrig kan vara spontan eller ha kul för det, planering och rutin kan lätt låta tråkigt. Men spontanitet och nöjen går ju att planera in det också ;P

 

MEN! När dessa rutiner rubbas för mycket blir det risk för kaos. Därför hatar jag dessa inlärda rutiner ibland och att de är så svåra att rubba utan att de blir kaos när man så gärna, såå gärna vill, vill, vill!!! Måste suuuperplanera så jag kan hitta ett sätt att planera in en rubbning i rutinerna så jag lurar mig själv att allt är som det ska... borde väl funka?!

 

 

/Js


Kära Tomten

En liten stor Mac, en Canon G12 eller lite Mac-smink... snälla Tomten, kom igen! Jag har varit oförskämt snäll och duktig det här året, jag looovar!

 

 

/Js


+++


Min pappa...

Min pappa har gett mig inspiration hela livet, han är ett levande exempel på att allt går och att det är okej att gå sin egen väg, detta gör honom till en av världens bästa!

 

Grattis far på farsdag!

 

 

/Js


NKs julgran

Är ju en sån person som inte kan somna om när jag väl har vaknat. Det var med sarjade händer och fingrar som jag fumlade fram mobilen för att se att klockan bara var 11. Så kl 11 vaknar jag och denna söndag kan börja, trots att jag kom hem kl 4 efter 10 timmars jobb med NKs julgran. Jag vet inte hur många ljusslingor jag njöt på de där jävla gilangerna men från händerna att dömma så blev det endel, var ju ändå typ 3-400st... Men jag är ändå så glad att jag var med. När man har så underbara medarbetare är det svårt att tappa humöret trots den lite annorlunda arbetstiden :)

 

Vi hade Jonas med oss, som är akrobat, för att kunna klättra på de höga höjderna och stå på pinnarna inne i granen, utan sele! En galen man!

 

Nååååågra av mååånga gilanger...

Ulf - the man!

 

Julgranen är placerad över era huvuden i NKs ljusgård (sen stora "hallen" innan för den stora entrén.) Nu tycker jag att de är eran plikt att gå dit och njuta av den. Ni fattar inte vilket jobb det ligger bakom den! :)

 

Nu ska jag titta klart på "Så mycket bättre"-reprisen och gå upp ur sängen och åka in till slussen för att möta Maja för en lunch och en mysdag som börjar på Fåtöljen.

 

 

/Js


Lördag

Helludär! Ligger i sängen och försöker sova, men det är inte det lättaste att göra på beställning, speciellt när man inte är trött. Har tittat på Extrem Home Makover istället (grinat helt sjukt mycket). Vill ju vara så pigg som möjligt till jag ska upp till jobbet. Idag börjar jag kl 18... och jobbar sen HELA natten. En annorlunda tid, men det blir så när monteringarna i ljusgården måste ske när varuhuset är stängt. Och det här är inte vilken montering som helst. Det är nämligen den stora julgranen som ska upp :) Så går du förbi stora entrén till NK inatt så får du vinka in till oss!

 

Igår kom Malin hit, passade på att utnyttja hennes superexpertis för att göra världens göttigaste Tacoaj :) Vi hade en lugn kväll med idoltittande (rätt person som åkte, tack!) och mys.

 

Just det! Kom just på att jag är världens lyckligaste också! Har ju nämligen gjort mig fri från plattången genom att ha gjort en rakpermanent! FANASTISKT! Tänk att bara kunna gå ut ur duschen, låta håret torka och inte se ut som ett lejon i huvet!! :D Kommer spara MÅÅÅÅÅNGA timmar och hårstrån på att slippa platta håret. Låter kanske som en skitsak i många människors öron men då är det bara på er som aldrig behövt platta håret två ggr om dan!!! :D

 

Nu ska jag fortsätta böla till det här programmet, hopplöst!

 

/Js


Such Great Heights

Blev helt slut efter jobbet! Åkte hem, lagade god mat, tände ljus och bara la mig i "soffan", tände rökelser. Så nu ligger jag nerdassad i någon form av ljushav med doften av rökelser och lyssnar mig högThe Postal Service. Det var längesen och jag hade glömt bort hur bra dom är och hur magisk "Give up" albumet kan vara när man slår på det humöret.

 

"They will see us waving from such great
Heights, 'come down now,' they'll say
But everything looks perfect from far away,
'come down now,' but we'll stay..."

 

Underbara nördar

 

 

Nu ska det sovas! Saknar ändå jobbet redan... tur att man ska jobba hela lördagnatt iaf :)

 

/Js


Tintin

Igår var jag och såg Tintin på Bio. Inte bara nostalgi, en bra film också :) Mådde inte heller så illa av att de va 3D som jag gjort tidigare. Skönt! :P

 

 

 

Att rekomendera!

 

/Js


Aj Aj Aj...

TRÄNINGSVÄÄÄÄRK !!!

 

/Js


Träna på att träna

Ja, det var med skräckblandad förtjusning som jag tog hissen ner till friskis för att gå på mitt första träningspass på över ett halvår. Tänk så mycket jag har längtat och tjatat på att få börja träna igen så när dagen väl är här så blir jag helt nervös och livrädd. Kände efter i hela kroppen om jag verkligen inte var sjuk, men nej, frisk som en nötkärna.

 

Jag ställde mig nervöst men armarna i kors ganska långt bak. Men så fort första uppvärmningslåten kom på och 80 motionärer börjar trampa i takt så kan jag inte låta bli att le. Ruset håller i sig hela passet och jag orkar det förvånansvärt bra. Bra på flera sätt, mest nöjd är jag för att jag INTE gav allt. T ex

 

Att jag inte gjorde uppvärmningen till den värsta syretoppen

La inte på armar på alla övningar

Tog inte i mer under syretoppen då det känns som man ska och se det som att det är en "last-chance-workout" (som i Biggest Looser)

Gjorde inte intensiv-övningar istället för medel

Gjorde inte nedvarvningen till benstyrka (passar annars väldigt bra i både puls och övningar...)

Lät mig själv vara med på avslappningen istället för att köra extra styrka med hantlar och band

osv osv osv

 

Det är lustigt när man ska gå och träna med inställningen att INTE ge 100%. Kändes jättekonstigt att bara göra exakt som ledaren. Men jag antar att det är en form av träning det med, iaf för mig. Nu hoppas jag att det blir ett till sånt här stabilt pass nästa vecka :) Och att jag kan imorgon... haha!

 

/Js


Habits

Fortsätter på den här vågen av beundran genom att lägga upp ett till klipp från igår :) Här sjunger hon Habits, en av de bästa låtarna på nya plattan.

 

Har filmat underifrån mellan stolarna med Iphonen, så inte världens bästa bild, men man hör ju :D

 

/Js


Maria Mena @ Södra Teatern

Jag vet inte ens hur jag ska börja beskriva den här kvällen. Eller jo, jag kan börja med att berätta att jag varit och sett Maria MenaSödra teatern tillsammans med mamma och Fanny. Men sen då..? Det var så fantastiskt, jag vet liksom inte riktigt vart jag ska ta vägen. Hon öppnade med låten "Viktoria" som fick mig till tårar på en gång. Hon var så charmig att man bara ville plocka med henne hem. Hon kändes så äkta, tacksam och sjukt musikalisk.

 

 

Eftersom konstertern var på Södra teatern och alla satt ner så blev det en väldigt intim liten spelning, även om jag hade sjukt svårt att sitta still i min stol på rad tre. Men det blev en häftig effekt av det också, det blev liksom som en en-mans-show samtidigt. Hon var så personlig och berättade vad som fått henne att skriva vissa låtar osv. Det gjorde att vissa låtar (för mig) fick en större betydelse och jag lyssnade på texten på ett helt annat sätt. MAGISKT!

 

Några exempel är: "Am I Supposed to Apologize?" som hon skrev efter att hon fått kritik från sin förra skiva (Cause and Effect) som kritikerna ansåg var "för ärlig". Texten i låten fick så mycket större betydelse:

 

I wrote a song, a journal
Gave it to the world
Told the story
Of when I was just a girl 

You criticized my choice
To stand up to my past

To give the pain a voice
So that it too could pass

But I felt brave
And filled with pride as I let go
Of bitterness that wouldn't leave or let me grow

And I will spend a lifetime
Trying to understand
Why someone sharing my bloodline
Would not lend me their hand

Am I supposed to apologize?
Am I supposed to apologize?

 

Eyesore handlar om hennes anorexia. Hon nämner den i fler av hennes låtar men den här är speciellt tillägnad till den perioden. Den blev också väldigt stark, främst i de mer instrumentala bitarna, såå mäktigt!! Då var de inte ett enda hårstrå på kroppen som låg som de skulle.

 

Sorry blev också så himla söt när hon på sitt otroligt chamriga vis berättade om hur hon en gång blev kär i sin bästis och hur det inte var besvarat och om hur hon önskade och trodde att det onda skulle gå bort om hon bara fick säga det högt. "Det gjorde det ju inte, men det blev en fin liten sång"

 

 

 

Så har vi ju Nevermind Me som är en av hennes lite äldre låtar, blev så glad att hon ens körde den. Den kommer alltid kommer vara lite speciell för mig. Dels för att den är så himla bra, men mest för att jag lyssnade på den väldigt mycket med en mycket speciell pojke. Hoppas han har lika måna fina minnen till den här som jag :)

 

 

 

 

Hur ska man kunna sova nu?? Lyckoruset strömmar i mig, fortfarande... fantastiskt.

 

Inatt ska jag sova leendes...

 

/Js

 

 

 


Grattis Sverker!

Idag har Sverker namnsdag och det tycker jag vi ska fira. För Sverker Wadstein är en av de personer som fått mig att forma mig själv till den jag är idag. Han är en av de vassaste personer jag träffat. Gå in HÄR och kika på klippet som startar automatiskt :) Finns fler klipp under fliken filmer.



Grattis Sverker på namnsdagen!!! :D





Nu ska jag fortsätta att överleva dagen utan hörlurar och återgå till att skriva brev till Tomten... ;P


/Js



Roomie <3

HAHAHAHAHAHA!!! Hmm... vet inte riktigt varför jag inte kan sluta skratta högt för mig själv... kan vara så att det är en blandning av tanken på ett kort på Maja från Kroatien när hon gör "what evah!"-minen (GÅÅR AAAAV), att jag har varit med Jennifer och haft supermys, mitt och Jennifers lilla samtal vid busshållplatsen eller alla bildermig och Jennifer jag lyckas hitta här och var! Fan Jennifer, du skulle varit kvar och sett det här alltså! Hur har vi sett ut??!!! HAHAHAHAAA!!

 

Joråsatte....

Många minnen och en helt fab tid (faktiskt en av den bästa perioden i mitt liv) som Roomies!

 

Nu ska jag sova och försöker intala mig att jag kommer få en skön dag trots att jag inte har några hörlurar... :S Men om jag lyckades vända den här dagen till fantastisk så ska nog inte morgondagen vara någon match. Ska ju ha idol-mys med  hårfärgning och ansiktsmask imorgon och allt :L

 

/Js


Götte-kväll

Oooo vilken göttig kväll man har haft nu. Åkte dirket från jobbet till Mamas & Tapas där Maja, Carro och Emelie väntade. Efter en göttig middag gick vi vidare för en om möjligt ännu göttigare kladdkaka och te på Fåtöljen, UNDERBART! :D

 

 

Ikväll var första gången vi träffades allihopa igen efter Kroatien! FAAB resa!

 

Älskar att vi börjar bli äldre och kommer på oss själva med att prata om hur bra resårlakan är. Tänk, för bara några år sedan blev man besviken när man fick påslakan-set av mormor i present. Haha! Att sedan börja få lite kryp i benen när klockan närmar sig 21:30 för att känner att man måste hem så man orkar upp tidigt är inte heller någon ovanlighet ;P Är såå skönt att det kan få vara så ibland!

 

Då ska man väl sova då, så man orkar upp till sitt underbar jobb imorgon :D Weei! (Hmm.. lät ironiskt, men det är det verkligen inte :D)

 

/Js

 


Min arbetsbeskrivning (typ)

JoAnn, (min kreativa chef) skickade det här klippet till oss. Se den!! För alla er som någon gång undrat vad jag egentligen jobbar med. Jag tycker det är så svårt att sätta en titel på det jag gör, men dessa sötingar får till beskrivningen riktigt bra :)

 

 

 

Imorgon ska ska SKA jag komma upp ur sängen i tid! :)

 

/Js


RSS 2.0