Galet bra

 

Vilken dag.. vilken jävla daaaag!!! 

 

Först mitt lilla infall om att gå ut och springa, sen massa mys med roomie i rålis, sen en riktig sommarmiddag med roomie och Maja ute på berget och sen en glass hemma vid bryggan och dingla fötterna i vattnet :D Det här har verkligen varit en sjuukt underbar dag! Nästintill perfekt!! Aaaaaah!!! Ser fram emot resten av sommaren :)

 

 

Nu ska jag försöka göra lite ritningar på övervåningen.. glömde kampanjinfot på jobbet men hoppas att jag har det mesta i huvet. Känns verkligen inte som att jag kommit in i allt på jobbet än och har inte samma koll som jag hade innan afrika, men den är på väg tillbaka... :) Konstigt att göra övervåningen utan Maria. (chefen har blivit chef på drottninggatan) Kommer nog gå bra, måste nog bara lita mer på mig själv och deligera lite till andra på egen hand nu :) 

 

                                                                                             /Js


..

 

Fick sån lust att springa, så nu har jag sprungit runt på essingen, njutit av värmen (och tyckt att det varit för varmt), luktat på syrenen, tittat lite på fotboll (älskar att titta på fotboll utomhus på sommaren, kan ingen jag känner börja spela så man får gå på matcher??!!),  ja.. älskat lite med stockholm helt enkelt :P 

 

Men NU blir det ut i soola! :D 

 

                                                                                   /Js


Rålis

 

Igår hade vi en jättemysig kväll med parkmys, vi skulle dock ha planerat vår utgång liiiite bättre! hahaha!!!

 

    

 

Nu har jag haft klockan på ringning så jag inte ska missa den här underbara dan! :D Ska åka och köpa 3 sekunder och frukt och lägga mig i rålis i en av mina nya bikinis och vänta på roomie :D wiii! 

 

Ses i parkerna!

 

                                                                                               /Js


Lördag

Sitter på balkongen med sex on fire på högsta volym och tar ut mina förtjänade solstrålar efter en dag inomhus på jobbet. Men nu måste jag duscha, ska ta mitt klirr och åka till rålis med maja och hennes kompisar snart, sen får vi se vart kvällen slutar.... :) 

 

AAAAAHHH! Det är inte mycket som slår en sommar i Stockholm!! 

 

                                                                                                /Js


Bio+P2

 

Sådäärja! I love you man var skitkul! Perfekt film för idag, helt iq-befriad tjejfilm. sådärja! 

Jobbigt att alla i hela biosalongen missade denna kvinnas sjuukt roliga min... eller så hade dom bara ingen humor!

 

När vi sitter på bussen på väg hem och är vid lilla essingen ploppar roomie ur sig, jag vill inte åka hem än... nehe.. ska vi gå av här då? ja.... segt kliver vi ur bussen, går över gatan och tar nästa buss tillbaka. Vi hamnade på snaps uteservering på medis med varsin P2. Mycket spontant trevligt! Sådäärja! 

 

Ser ut som att det blir söderutgång imorgon med, med start i vitabergsparken, MYS!

 

                                                                                            /Js


Het

Jag vet, det är pinsamt! Men jag kan inte sluta dregla över den här mannen!!

 

Så, nu får jag sluta med det här, nu ska jag åka in och titta på premiären av I love you man! 

 

                                                                                         /Js


L.A.B

 

KUL att jag vaknade av att hala min kropp skakade, jag fck ett sms och hade av någon anledning sovit PÅ mobilen och råkat tryckt av alarmet. TUR att Viktor väckte mig :) Men synd att jag försov mig, skulle åka hemmifrån 7:15 så jag hann till Münchenbrygeriet och Levis utförsäljning. Jag vaknade av smset kl. 7:42. Kl. 07:59 står jag och väntar på bussen (så obehagligt snabb på mornarna). Eftersom jag började jobba kl. 09:00 så hade jag ganska brådis så jag hann bara kika lite snabbt på alla grejer. Men jag såg ganska snabbt att det inte var så mycket för mig. Boocutjeans med strassar på bakfickorna har liksom aldrig varit min grej :P Fast dock en del snygga killgrejer, men jag orkade inte pova. Så jag gick därifrån svettig, stressad och tomhänt... 

 

Efter jobbet fastnade jag med Anna och hejdåtårta för chefen. Anna är såå skön, har aldrig träffat en så klockren stockholmare. Vi pratade om Falun, bönder (om det nu är nån skillnad) och om hur folk som inte är från Stockholm reagerar när de kommer hit. Sjuukt kul! Anna har nog inte varit utanför stockholm många gånger och kan typ inte ens härma andra dialekter. Det är även endast sen hon började jobba på JC hon har börjat umgås coh träffa folk som inte är från Stockholm. Men sen började Anna prata om sitt sommarställe, jaha tänkte jag, men då har hon ju visst varit runt lite utanför stan tänkte jag... men sen sa hon: "det ligger faktiskt 3 MIL utanför stockholm, 1 mil utanför Ekerö" hahahahahahhahahahahaaa!! Sööt! 

Stockholms stockholmare

Nu ska jag se om det går någon bra bio ikväll till mig och roomie, skulle vara kul att hitta på något, har ju typ inte hunnit umgåtts sen jag kom hem från Afrika...

                                                                                                        /Js


T.M.L.M.O.W

 

Dagen började med ett relativt tidigt gympass för att vara en ledig dag. Hade en skön träningsvärk när jag sprang på bandet, men så fort jag satte mig i maskinerna eller la mig på mattan var väken inte lika skön längre.... 

 

Sen träffade jag Maja, vi lämnade in hennes skor hos skomakarn och lagade lunch hemma hos mig. Och efter en massa babblande var det dax för mat igen. Men den här gången inne i stan tillsammans med Oscar. 

 

Efterrätt och mys på Waynes

Maja (som tydligen brukar kallas för majsan av Fanny, som förövrigt är en söt tant. Hahahahahahahahah!!)


Oscar

 

Härligt med ännu en underbar dag! Och på tisdag ska jag och Maja gå och titta på Petter, vår gamla klasskompis sen mellanstadiet som har gått och blivit akrobat. Gryymt! :D Ska bli skiitkul! 

 

Imorgon kanske det blir levis utförsäljning innan jobbet.. får se om jag orkar upp.. Annars ska jag bara jobba, sista dagen med chefen... sad!

 

                                                                                              /Js


Bra dag!

 

Jag har fått ett nytt favoritplagg! Anders suupergamla jeansskjorta. Utan passform, alldeles för stor, hålig och sliten, perfekt alltså! :D

 

 

Hmm.. Crocker since 1952??!!! Det här måste kollas upp!

 

Är även heelt kär i mitt nya DIDDI-aamband! 

 

Idag har jag haft ett jättebra samtal med Sverker som sen var så snäll och bjöd på lunch. Åt sushi för första gången i hela mitt liv (!!!!!) och gilalde det :D Idag har Stockholm även haft lite finbesök av Falubor, inte mindre än Kicki, Pär och Stina! Blev massa spring på stan, råkade hitta en alldeles söt klänning, NÖJD! Kanske visar sen.. :)

 

                                                                                                        /Js


Vardag

 

Igår hade jag en supermysig eftermiddag med Maja. Såå skönt att vara hemma igen! :) Vi gick på stan, köpte jordgubbar och låg i humlegården och hade mysigt :D Sen åt vi middag och gick på bio. Vi såg Slumdog millionarie, skitbra film! Absoluut värd att se. 

 

Idag har jag klippt mig. Råkade hamna hos Urbans manager :) Tur det! Första frisören någonsin som har tunnat ut min tjocka kalufs tillräckligt! :D Tack för det! Lätt värt pengarna. Ni får se resultatet en annan dag. Och mitt superfina DIDDI-armband jag köpte idag. 

 

Nu måste jag titta på House!

 

                                                                                  /Js


Craziness

 

There's so much craziness surrounding me 
There's so much going on it gets hard to breath

 

Fattar inte varför jag aldrig kan lära mig.. jag ska inte vara i Falun, så är det bara!!!!! Just nu sitter jag på tågstationen och väntar på att tåget till Djurås ska komma. Jag åker tidigare till Fanny än de andra så jag kan få lite vila från allt. Det är bra att vara med syster då. Hon vet ju också...

 

Längtar hem till Stockholm nu! Hann ju knappt sova hemma nått innan det var dax att ge sig iväg igen. 

 


 

Igår spelade vi Monopol som Nora hade fått i födelsedags present och jag vet att det bara är ett spel men jag kunde inte låta bli att bli helt jäteledsen. Kändes så hemskt att ditta med sina pengar, hus och gator och vara girig och självisk och tycka att man inte hade nånting när man har sett folk som inte haft nånting och ändå varit så lyckliga... blev nog bara lite för myket med allt. 

 

Tänk idag är det Annis sista dag i Matanana, imorgon åker hon hem efter ungefär 3 månader. Usch, tur att jag inte är där! Det här kommer bli en grymt jobbig dag för alla. Hon kom så nära alla... Hur ska hon kunna lämna Vito??!!! Pole saaaaaaana!!!! Tänker på dig idag Anni!!

 

                                                                                          /Js


Plugg


Här sitter jag och hittar en alldeles perfekt kurs för mig!!!! Synd bara att den är heltid... kan dom inte göra om den till kvällskurs för min skull.. :D

DEKOR & REKLAM HT 09
"En praktisk estetisk utbildning för dig som vill arbeta i ett kreativt yrke som dekoratör/stylist. Som dekoratör är din uppgift att kommunicera ett budskap, att skapa visuella möten. Ett exempel är skyltfönstret, butikens ansikte utåt, där din uppgift blir att väcka intresse som lockar kunden in i butiken. De olika delmomenten i kursen ligger blockvis eller utspridda beroende på typ av ämne och syftar alla till att utveckla din kreativa förmåga. Målet är att kunna urföra en säljande och dekorativ exponering inom butik/mässa/event/tidning - från idé till genomförande inom visuell marknadsföring."


NÄMEN SÅDÄÄÄRJA !!!

                                                                              
/Js

Falun..


Nu var det ett tag sen jag var i Falun sist... närmare bestämt 4 månader sen! Såå skönt att INTE varit här. När bussen (vi fick lov att ta bussen från borlänge, tåget var försenat från avesta och var tvungen att vända i borlänge. Vi blev totalt 1tim och 20minuter försenade! Ersättning??!!) i alla fall.. när bussen svängde ner vid gruvrondellen fick jag kalla kårar på ryggen och får ett speciellt obehag i kroppen. Tur att jag lämnade den här hålan!!! (Roy, hur kan du åka hit FRIVILLIGT??!!)

Jag råkade förresten strula till det liiiiiite med biljetterna :P Jag kom först försent till mitt möte med mormor vid tåget och 10 minuter innan tåget går hämtar jag ut biljetterna och ser att jag har bokat biljetterna BAKVÄNT!!!! Jag har alltså två BETALDA biljetter FRÅN Falun TILL Stockholm i min hand!!!! Och biljetterna är INTE ombokningsbara.. som tur är är min gamla söta mormor med och charmar tjejen på sj kundtjänst och vi får två nya biljetter till ett tåg som går en kvart senare. SÅDÄÄÄRJA!!

Nu ska jag vara här tills på söndag och ska bara kalasa heeeela helgen, imorgon för Nora och på söndag för Fanny :D Jag har redan börjat tröttna på att berätta afrikahistorien.... haha!

                                                                                                          /Js

Nudie 2år


Igår var jag på Nudiebutikens 2 års fest på Skånegatan. Sjukt mycket folk så deras lilla butik blev som en bastu! Men oj så mysigt det var. Är så kul att träffa alla igen :D


Viktor & Martina är snygga med världens största nudiestickning bakom sig.


Jag tror visst att Henke & Åsa fick i sig tillräckligt iaf...


Ja.. som sagt.... hahaha !

Grym kväll som blev alldeles bra, har saknat alla sååå mycket! 

                                                                                                        /Js

Ps. Så var man inslängd i vardagen här hemma igen på exakt samma sätt som jag blev inslängd i den afrikanska vardagen för 6 veckor sen. Och på samma sätt är det sjukt hur jag bara accepterar samhället så fort och anpassar mig efter dess värderingar och förutsättningar.... bortskämda jävla svenne!!!!!

Saknad



Ima jag saknar dig och ditt skratt och hur du bara envisas med att babbla på och berätta saker utan att man förstår nånting. Jag önskar att jag kunde skratta och ha din livsglädje trots... Hur kan du vara så glad och finna mening i allt det svåra? Vad hittar du din kraft att kämpa vidare? Visa mig! Jag saknar dig..... <3

Snurr


Hmm.. forsta dan på jobbet idag, helt slut efter typ två timmar. Huvet värkte av allt tänkande. Är inte så van att behöva tänka så mycket ju.. Det är så konstigt att vara hemma. Jag trodde inte att jag skulle ändras nånting, det kändes inte så när jag var där borta. Men jag känner hur allt börjar komma nu när jag väl är hemma... Ibland känner jag att jag nästan mår sämre nu än vad jag gjorde innan jag åkte.. men samtidigt är jag jätteglad att jag åkte och mår bättre på ett annat sätt. Går inte riktigt att förklara.... Men när allt känns konstigt och sådära dyker gamla tankar upp i huvet som är svåra att styra över.. Orkar inte tänka på jobbiga saker som händer här hemma, tycker det är nog ändå.

Jag har också märkt att man är så mycket mer ensam här hemma. I Matanana hade man alltid barnen och de andra volontärerna som man var så nära hela tiden. En helt annan stämnin och sammanhålning som är svår att uppnå här.

Men det jag tycker är jobbigast är det här att folk inte ser en som den personen man är på en gång utan alla ser skalet. I afrika blevdet så att man hoppade verkligen över människors skal (kläder, hygien, utseende), man brydde sig bara om vad personen hade och säga och hur den var som person. Men här måste man tänka på vad man klär på sig, sminka sig, platta håret osv. Det är det jag tycker är jobigast just nu. Jag har inte plattat håert sen jag kom hem, men jag vet att jag kommer göra det och jag kommer bara börja bry mig mer och mer igen. Det stööör mig så sjuuukt!!! varför ska man håll på så när man klarat sig såå bra utan det under en så lång tid??!!! Helt onödigt egentligen...

Nej.... det är verkligen kul att vara hemma och träffa alla igen, men jag känner att jag vill iväg igen. Hade helst satt mig på ett plan imorgon tillbaka till Dar. Men man kanske ska spara ihop och ta tillbaka drömmen om inte längre blev min och åka och surfa med Danko i Australien. Hade varit sjuukt nice! :)



Veckan... :)

Imorgon: Jobb, Åsa, Nudiefest
Torsdag: Tim fyller år, sova hos pappa
Helgen: Jobb, Falun, Nora och Fanny fyller år så det blir kalas hela helgen! :)
Konstigt att åka till Falun igen... har inte varit där sen i Januari...


Kan inte världen bara stanna upp ett tag så jag hinner bearbeta saker och ting utan att behöva tänka på massa annat??!!

                                                                                                    /Js

Hemma

NU är jag hemma!!

Kännes heeelknas och jag vet inte om jag ska säga Äntligen hemma eller inte... det var så sjukt svårt att lämna alla i Matanana. Sista dagarna ville jag inget annat än förlänga resan. Det känns så konstigt att lära känna så bra människor intensivt under en period och sen kanske aldrig mer se dom igen.. det är inte rättvist! Jag skulleså gärna vilja åka tillbaka om et tag och se hur alla har det.

Nu när jag väl är hemma kan jag inte fatta vad jag har varit med om, att jag kunnat leva under dom omständigheterna som var. Allt låter så sjukt när man berättar för folk och liksom sätter ord på det.. Det är så mycket känslor, jag tror de kommer komma lite nu efteråt. Som nu när jag satt på 1:ans buss på väg hem och börjar gråta för det kliver på en skolklass. I vanliga fall hade jag suckat, tyckt att dom tog upp för mycket plats och att de låter för mycket. Men jag saknade bara alla barnen i Matanana sååå himla mycket... kan inte fatta att man ska vara utan dom nu, heela tiden!

Jag har lagt in alla bilder på datorn nu... blev en del om man säger så. Ska lägga upp bilder och så senare tänkte jag. Men nu ska jag åka in till jobbet och säga hej, har saknat alla såå mycket, ska bli så kul att säga hej. Sen ska jag boka klipp och färgning på Urban, MYCKET välbehövligt. Sen måste jag köpa en skrubbsvamp, märkte nämligen nar jag duschade att jag visst var lite skitig och att allt inte går bort. Jag blir svart under naglarna när jag drar längst huden.. fräääääääscht! Hahaha!!! 


Underbaraste Zawadi, hur kan man inte sakna??!!
                                                                                                                            /Js

Habari?!

Som sagt, har i Afrika blir INGENTING som man tankt sig.. men det behover inte alltid vara negativt. Min plan jag gjorde upp for min sista vecka blev inte alls som jag tankt det, men det andrades faktiskt till det battre och mina senaste dagar har har nastan varit de bast hittills. Kanske ar det for att jag vet att jag har sa kort tid kvar nu sa jag hittar pa saker hela tiden och vill vara med ALLT :)

Idag har jag coh Cecilia gatt till Uloule, saaa vacker vag att ga. Det var sol idag sa vi kunde inte lata bli att stanna och njuta av den lite pa en stor sten. :) Sen gick vi tillbaka till Moyo kwa Moyo och lyssnade till den lilla show en norsk larare som bor i Kibbidulha hade med sina skolbarn. Runt 13:30 kom Uni och hamtade oss i sin taxi som skulle ta mig, Cecilia och Salome till Mafinga for att hamta de fyra nya volontarerna som skulle komma idag. Men pa vagen in ringer en av tjejerna till Salome och sager att de har missat bussen. Salome fick prata med nagon afrikan pa deras hotell och det visade sig att det var hotellpersonalen som hallit kvar dom sa att dom skulle sova en till natt pa hotellet. Allt for att tjana pengar har... tyvarr... Men som tur var fanns det en buss som gick lite senare sa nu ska jag och Cecilia vanta pa dom har i Matanana tills klockan 20:30. Men det gor ingenting. Med gatt sallskap, internet och middag ute sa ska man inte klaga.

Men imorgon ska jag bara spendera heeeela dan med barnen pa Moyo kwa Moyo. Kommer bli saa sorgligt att saga hej da till alla barnen. Hoppas alla ar dar imorgon.. ar sa ledsen for att tvillingarna Kulua och Dotto ar borta.. Dom bor hos sin alkoholiserade mormor, hon brukade aka ifran tvillingarna for att vara borta i flera dagar och de fick bara klara sig sjalva (dom ar runt 5 ars aldern). Men regeringen i byn har sagt till mormorn att hon maste ta med sig barnen om hon ska aka nanstans och nu ar mormorn och tvillingarna bara borta. De har varit det i snart en vecka.. vet inte om det var sa mycket battre att hon tog med dom... usch!

Igar gjorde vi armband med barnen. Ima gjorde ett parlarmband till mig sa nu ar hela min resa gjord, typ. Han satt i mitt kna och gjorde det och pussade pa mig hela tiden och sa "puss puss puss" saaa soot! Imorgon, min sista kvall ska vi sova ute, kaallt men mysigt. Schit, jag och Anni skulle ju trana pa James Morrison laten idag... nu hinner vi inte det. Hoppas vi hinner lara oss den tills imorgon sa vi kan spela den for Cecilia innan jag aker. Hade varit sa kul att fa gora det som avsked. Jag tanker verkligen pa henne och Tomas nar jag hor den. varldens lyckligaste par!! AAAH aporpa varldens lyckligaste par, det har ar helt sjukt eftersom vi pratat sa mycket om det. Men Pernilla, en volontar som akte med sin pojkvan till Zanzibar forra helgen, har fatt en ring!!! ANDREAS FRIADE PA ZANZIBAR!!!!!! Det ar sa kul sa jag vet inte var jag ska ta vagen!!!!! Cecilia klackte ur sig nyheten nar vi sitter i Secondary School pa en kemilektion, smart, jag fick verkligen kampa for att halla tararna tillbaka! Jag ar saaa glad for deras skull. (jag dromde om hur hennes ring sag ut inatt, haha)

Oj vad jag pladdrar pa och jag har inte ens berattat liiiite... suck... hur ska jag kunna beskriva allt jag ar med om?!

                                                                                       /Js

Ps. det kanns onodigt att upprepa hur mycket jag saknar er dar hemma och hur mycket jag insett att folk betyder for mig, sa jag skriver inte det... <3

Sista veckan


Sitter an en gang i Mafinga, nu tillsammans med Cecila. Folk borjar lamna oss har nu.. nu av vi bara fyra volontarer kvar. I lordags akte Pernilla och nu har vi precis vinkat av Frida vid bussen. Saa sorgligt att alla bara aker. Och nasta gang ar det min tur. Usch, sista kvallen ar ingenting man langtar efter nu.. sjukt sorgligt med manga vata kinder. Schit jag kommer inte klara av att sjunga Cecilia Lind en sista gang utan att borja bola.. Trots att jag har langtat hem manga ganger sa vet jag att jag kommer sakna allt det har nar jag kommer hem.

Nu hoppas jag verkligen att jag kan fa vara frisk hela sista veckan. For nu har jag antligen blivit feberfri och magen kanns bra (peppar peppar, haha). Jag tycker jag har varit nog sjuk nu (har resulterat i 4st utlasta bocker pa 3 veckor!!!!!!!). For att fa ut sa mycket som mojligt av min sista vecka har jag forsokt planera lite vad jag ska gora aven om saker och ting ALDRIG blivit som planerat eller som man tankt sig (sjukt jobbigt for en kontrollfreak som jag). Men iaf. Idag ar jag i Mafinga, tar dalla dallan hem runt 12 (aker nar den ar full). Imorgon ska jag bara vara pa Moyo kwa Moyo, kanske kor pa eftermiddagen. (jag har missat sa mycket nu nar jag varit sjuk...) Pa onsdag tankte jag ga till Ulolue. Sen tankte jag hora med Salome om hon skulle kunna ga med mig till Wittiis by pa torsdag, hade varit sa kul att se och alla sager att vagen dit ar helt fantastisk med varsta utsikten over bergen. Och sen vill jag ha fredagen, min sista dag pa Moyo kwa Moyo med alla barnen. Pa fredagkvall ska Anni, Cecilia, jag och de afrikanska ungdomarna antagligen sova utomhus under den heeelt heeelt heeeeeeeelt fantastiska stjarnhimmel som lyser over Matanana.

Usch, jag vill verkligen inte tanka pa nar jag ska hora Akisas JAAAAAAMBOOOO en sista gang, eller nar jag ska gora klapp-klapp-box-tumme-lillfinger med alla barnen en sista gang.. Undrar om dom forstar att man aker, bryr dom sig? Dom ar val bara sa vana att folk kommer och gar.

Det ska komma tre kanske fyra nya volontarer hit!! vad vi vet nu sa ska dom komma till Dar pa onsdag, sa kasnke kanske att dom hinner komma pa fredag kvall, min sista kvall. Hoppas det, hade varit roligt att se dom innan jag aker.

Nu hoppas jag pa lite varme och sol sista veckan sa man kan fa lite farg. :) Kul att ha varit borta i Afrika i 5 veckor och ni dar hemma i Sverige ar brunare an mig... haha. Jag ar iaf tuuuusenmiljaarder upplevelser rikare.

Massor med kramar till alla er dar hemma, vi ses snart!

                                                                                                              /Js

ps. maste bara beratta om nagot sjukt som hande!!! Vi hade ett litet inbrott i vart matforrad en natt. (skiitlaskigt) Da gar Justin (17ar) in och slipar upp en stor javla kniv och tanker sova ute for att vakta, SJALV, ifall dom kommer tillbaka!!! det ar sa mycket konstigt som hander som amn bara liksom accepterar pa nage vis....

En till "rolig" sak som hant ar att jag for tillfallet har flyttat in i Lottas rum pga att rattorna typ har nyarsfest pa mitt innertak. INTE sa mysigt att hora dom pipa och rulla runt alldelles ovanfor en. Speciellt inte nar mitt tak har varldens storsta fukt och mogelskada och inte kanns sa stabilt heller. Sa i forrgar kunde jag inte sova for jag var sa sjuuukt radd, sa jag tog min madrass och slapade in den till Lotta. :) Och inatt trangde Frida in  sig ocksa, hahahha!!!! Agnes (en afrikans tjej som bor pa var gard) kom in till oss och skrattade och tyckte vi var helknappa.

Mafinga

SEEEEEEGT!!
Antligen har jag kommit in pa internet, segt som attan har. Jag tror inte att det var meningen att vi skulle ta oss till Mafina idag. Haha! Dalla Dallan (bussen) var 45 minuter forsenad s\for den hade kraschat nagonstans. Men den kom tillslut och vi tryckte in oss 25 personer i minibussen som har rum for max 17 personer. Vi aker en liten bit och sen smaller det till och nagonting lossnar fran bussen. Alla far ga av och vanta pa en annan dalla dalla. lycka till att fa plats dar allihopa, den som redan var full. Men de flesta lyckades pressa in sig, det ar bara att oppna fonsterna och sticka ut lite kroppsdelar och en kan ju faktiskt sitta pa taket om det krisar. Men vi Mzungos ringde en taxi. Kul resa! Haha! Speciellt nar jag har feber och ar forkyld.. Kanns sa sjuukt fanigt att bli forkyld har. Visst alla barnen ar konstant snoriga eftersom det ar sa kallt. Men an\tt stanna hemm afor att man har ont i halsen ocg har feber kannas saaa tontigt nar barnen springer runt  och snorar och har mask i hela huvet.

Nu borjar jag verkligen langta hem. det har med spartanskt boende har sin charm ett tag, men jag borjar trotta pa att det tex tar typ 3 timmar att duscha. Eftersom forst maste man hamta vatten i brunnen i byn, sen maste man forsoka fa igang en eld for att varma vatten. OM man lyckas med det tar det ett tag innan vattnet blir varm och man kan fylla sin hink och halla over sig. Men jag kan klaga hur mycket som helst nu, jag vet anda att jag kommer sakna det mesta sa sjukt mycket nar jag kommer hem! Det ar sa mycket som ar helt underbart, men det ar latt att se det negativa nar man langtar hem. Men trots hemlangtan fasar jag verkligen for min sista kvall runt brasan. Manga sanger och blota kinder...

Det storsta som hamt sen sist ar att Amanda, Ameeenda och Emilia har akt hem.. det var trakigt och jag ar inte ett dugg forvanad att det var jag som grinade mest. Hahaa! Sen sa har vi haft pick nick med Tomaini, Justin, Witness, Filippo, Vito, Zawadi, Akeeza, Pernilla, Frida och Anni pa en av vaaarldens vackraste platser. Vi klattrade upp pa ett berg och sag pa utsikten over alla grona dalar. Jag satte mig pa en klippa langst upp och skrev i min dagbok (har skrivit over 90sidor nu) och hade ett till helt fantastiskt moment!

Sen sa har jag tro det eller ej gatt med i en kor tillsammans med Anni!!!!! Rep varje dag den har veckan for uppvisning pa sondag! hahaha! men jag tror inte vi gar varje dag.. haha! Anni kan ju Swahili sa for henne gar det ju bra, men for mig galler det mest att sjunga pa ett hittepasprak i ratt ton. Men det ar kul. Och jag Fanny jags ka forsoka filma oss nangang.


Det jag saknar mest fran Sverige:
MATEN! Kottfarssas och spagetti, Bellmans, Pannini. Bort med all Ugali!
Nagot mjukt att sitta pa, inga trapallar utan ryggstod, en mjuk soffa under en filt. (fiiiiiiilt, oppnaaa, fiiiilt! HAHA)
En iskall P2 tack!
JOBBET!! Undrar vad ni gor hela tiden, borjar fa angest for nar jags ak komma tillbaka, har det inte markts att jag varit borta? Jag kommer inte ha koll pa nanting!! Gaaaaah!!
Alla kompisar!!!!!! Filmkvall med massa mys och en helkvall nar jag kommer hem tack!
Svensk sommar! Grilla i parker, trubadurspel, uteserveringar!
ARVIKA! Yes Maja!!!!!
Roomie! Jag har inte trottnat att bo med dig, saknar dig suuupermycket du ar for langt borta! Saknar alla vara diskussioner mot varanndra fast vi haller med varann och alla internuttryck som far en att kikna av skratt! Och tack for basta presenten, du anar inte hur behovlig den var nar jag hade varsta hemlangtan och en sjuk mage. <3


Nu vet jag inte om jag kna fa internet nage mer, i sanna fall kanske nar jag kommer till Dar es Salaam innan jag ska aka hem. Vi far se...

Ta hand om er dar hemma och gor inget for kul nu som jag missar!

KRAMS!!

                                                                                                          Js

PS TAAAAAACK for alla kommentarer, mail och sms, det ar ni som gor MIG tarogd! BASTA!

RSS 2.0