Matanana

JAG LEVER!!!
Sa konstigt att ha kontakt med ovriga varlden for forsta gangen! Och nu tankte jag ju da att jag skulle beratta lite hur jag har det och vad jag gor och sa.. men det star bara helt still, det hander nog for mycket. Jag fattar fortfarande inte att jag ar har...

Men jag tror jag har det bra iaf. Standarden pa vad man tycker ar bra, lyxigt och mysigt har sankts drastiskt fran forsta dagen jag satte min fot och landade i Dar es Salaam. Forsta natten i Dar var mysig, Victor tog emot oss (Mig och Cecilia, en annan volontar)  pa ett jattebra satt och tog oss till varldens paradisstrand. Vi trodde att vi bara skulle fa svalka oss och ta ett dopp nagonstans sa vi tog bara med oss varsin bikini. Men sa kom vi till den underbaraste stranden dar Victor lamnade av oss vid klockan 12 pa dan och kom inte tillbaka och hamtade oss forran klockan 7 pa kvallen. Da hade Lotta och Pernilla tva andra volontarer ocksa hunnit anlanda.

Nasta dag akte vi buss till Makowi, eller natt, dar vi akte ut pa tva stycken safariturer, en pa kvallen och en tidigt tidigt pa morgonen. det var skit haftigt att fa se alla giraffer, elefanter, lejon, hyenor, apor, bufflar, krokodiler etc. Men det var lite lasigt for vi akte i en halt oppen jeep och det kandes lite laskigt nar en elefant borjade jaga oss och blev skitsur! Men jag lever ju och det var en sjuk upplevelse som man kan skratta at i efterhand.

Fran safarin akte vi ytterligare 5 timmar till Mafinga. Dar kom Ewout, den svenske mannen som ar kungen av projektet i Matanana och motte oss. Sa vi hoppade in i tva taxibilar och korde drygt en timme tills vi kom till den lilla byn Matanana.

I Matanana mottes vi av 4 andra volontarer som redan hade varit dar ett tag. Dom visade oss vart rum som faktiskt var helt okej vid forsta anblicken. Men da visste vi inte vad som fanns i taket och i sangen.... Jag och Pernilla har namligen rattor i varat sovrum... och nastan alla har fatt sjukt mycket loppbett. Det ar nastan inga myggor, men sjukt mycket loppor i sangarna. Som tur ar jag jag (peppar peppar) inte fatt ett enda bett annu. Sen visade dom oss toan som var ett utedass med ett hal i marken bara, det var val inte sa konstigt, men det ar lite jobbigt att vi typ har afrikas storsta spindel pa var toa, sa den maste man alltid kolla att den hanger pa sin plats innan man satter sig, eller staller sig.

Vart boende ligger ca 5 minuters gangavstand till sjalva projektgarden dar barhemmet ar och dar vi ater och sa. Vi borjar kring 9 varje morgon.... alltsa nu tappar jag alla ord.... det gar inte att beskriva..... shit, kom min chock nu eller??!!! Gud vad jobbigt det blev nar jag ska forsoka forklara hur det ar att jobba med barnen for nagon annan....

(DJUUUPT ANDETAG)

Det ar som flest ungefar 25 barn pa dagiset. Alla har helt trasiga klader, manga har inga skor. Anda visar barnen en otrolig livsgladje precis som man ser pa film. Alla ar otroligt skitiga och snoriga. Det ar sa kallt i Matanana eftersom det ligger sa hogt upp i bergen sa de flesta ar konstant forkylda. Vi har en underbar unge Aisikia, han har dawn syndrom och ar helt underbar, han har setat instangd sina forsta ar for familjen skamdes for honom, men nu verkar han ha det bra. Ima, ar ett utav mina absoluta favoritbarn ar ca 5ar och...... (andas) igar fick jag rda pa att man maste separera hans och Alfas tandborstar fran de andras for han har HIV. Det beskedet var jattejobbigt att fa... usch! Alfa, den andra killen med hiv ar 4ar men stor som en 2aring och bor pa projektgarden dygnet runt.

Jag vet egntligen inte om det ar positivt eller negativt att det bara ar Salome (drottningen av projektet) som man kan prata med pa engelska eller om det ar skont.. Det ar ju roligt for att man far ju lara sig massa swahili och jag vet inte om jga hade klarat av att hora vad barnen varit med om...

Jag har hittills haft tva helt fantastiska moments som jag aldrig kommer glomma det ena ar nar jag har om dagen var ute och sprang och lyssnade for forsta gangen pa min mp3. Jag sprang genom matanana och fran gardarna sprang barnen ut och jagade mig och skrek JAMBO JAMBO!! Sa ser jag ett barn som med utstrackta armar springer rakt emot mig och kastar sig upp i min famn, det var Ima. Sa jag springer med honom i famnen ett tag och kanner mig saaa lycklig!

Det andra ar nar jag, Frida och Anni sitter och sjunger och spelar Cecilia Lind (afrikanerna alskar den laten). Da ligger Filippo (en annan klar favorit) i mitt kna och jag klappar pa hans rygg och det ar bara sa obeskrivligt mysigt! (Vi ska forresten upptrada i kyrkan pa sondag och nasta vecka ska jag borja ga i kor tillsammans med Anni, inte visste jag att jag tyckte det var saaaa roligt att sjunga, nu sjunger jag nastan varje dag nar vi sitter kring elden, myyyys)

Jag tror inte jag kan beratta sa mycket mer, det blir valdigt kort och konstigt jag vet.... men jag lever sa mitt upp i det nu och det ar en helt sjukt obeskrivlig, men nu helt naturlig verklighet sa jag vet inte vad jag ska saga... maste nog fa smalta det har ett tag.. blev for jobbigt nu... :'( Kanske kan ga in och skriva lite mer innan vi aker tillbaka imorgon.

Ikvall ska vi ut och ata mosongomat, natt annat an ugali (majsmjol och vatten, serveras med bonor varje dag!) iaf :D

Vadret ar forresten inte som jag trott... det ar langbyxor fleece och jacka som galler pa kvallarna, vi har haft nagra soliga dagar, men varmen da den ar som bast ar vanlig svensk sommar... sa ingen storre branna har inte... :(

Tack for alla meddelanden och halsningar, fortsatt sa, det gor mig lite starkare. Det gar aven att skicka sms aven om jag inte alltid har den pa eller mottagning sa jag kan svara sa ar det sa roligt att lasa.

Massa Kramar!

ps. saknar min familj jattemycket!!! den vardesatts jattemycket nar man ar pa ett sant har stalle, jag alskar er! Vet inte hur manga ganger jag dromt om nar jag landar pa arlanda och mamma star och vantar!!

12 h


Hur mysig dag hade inte vi det igår då??!! Vi körde en 12 timmars på uteservering ungefär :D
 
Fick lov att väcka roomie kl. halv tolv då jag och Viktor ville ut nu nu NU! Sen åkte vi in till stan och satt i Kungsträdgården i soooolen :D Huuur mysigt som helst! Sen åkte vi hem till Viktor och tittade in hur han bodde och så tog vi med Linn till Medis uteservering och satt där till natta. Där fick vi även sällskap av Martina och Issi med dejt :P Mycket trevligt!











AAAAAHHH!!! Ännu en supermyysig dag i solen :D

Det var även sista gången jag träffade alla innan jag åker.... sorgligt.... känns som att jag ska vara borta i typ 1 ÅR! hahahaa! Det kommer nog att gå fort. Men jag kommer sakna allihopa och jag har redan ångest för att jag inte kommer ha koll på butiken när jag kommer tillbaka. Ni får maila kampanjinfot! Hahahahaa!!!

                                                                                                                      /Js

konstigt...


VAAAAA???!!!!!!! Det här är ju för konstigt... är det bara jag som inte fattat nånting??!!! Kankse är det för att jag inte varit där så mycket det senaste året. Men ändå, det kom verkligen som en chock, ja, en chock, inte en överraskning, för 10 år sen kanske det hade varit det, men inte nu. Jag har blivit äldre, jag har nog mer förståelse nu.

Ändå sitter jag här och vet seriöst inte om jag ska skratta eller gråta, så jag gör både och omvartannat... gråter för att det är så konstigt bara... för vad är det 14år(?) man har känt en människa som man helt plötsligt inte ska träffa lika mycket längre... inte vara osams eller så, men inte vara lika nära. Inte köpa julklappar till, inte fira födelsedagar med mina halvsläktingar  (vad blir dom nu? kompisar?) Nej, sånt här måste jag få gråta lite för, bara för att det är så konstigt...

Men samtidigt är jag glad och lättad för viktigast av allt är att mina allra närmaste är lyckliga och jag tror ändå att det här är ett steg åt rätt riktning. Jag är inte arg på någon, i sånna fall är jag stolt om något. Att ta ett sånt här beslut kan inte vara lätt och tar tid. Man ska inte leva i något man inte tror på! Det kommer att ordna sig, det är som sagt bara lite konstigt i början. Men det här klarar vi, vi har väl gått igenom jobbigare saker om man säger så...

Saknar min kära lillasyster sååå mycket nu, vill bara krama henne jättehårt och vara storasyster och säga att hon inte ska vara orolig eller ledsen, att allt kommer bli bra och bättre än tidigare... När jag kommer hem från Tanzania ska jag se till att hon kommer och bor hos mig och bara har syskonmys med massa singstar! (Men det är nog mer jag som behöver det, bara för att se till att allt är okej..)

You can't play on broken strings
You can't feel anything
That your heart don't want to feel...

                                                                                                       /Js

BIO


Det var bra att jag åkte in och tittade på bio, för det var supermysigt och en superbra film. Vi (Anna, Martina och Roomie) såg I skuggan av värmen. En sjukt rörande film om missbruk. Man kände sig så nära och det är läskigt när man känner igen sig på något sätt fast än det är så längt borta, längesen och inte samma sak.... en hemlighet som ingen vet, då spelar det ingen roll om det handlar om heroin eller något helt annat...

Man kan beskriva filmen med ett ord: INTIM. Se den!!!! 



                                                                                                            /Js

Ps. Min sista dag på jobbet imorgon....

Pank


Nej, nu får det fan va nog med utgifter på den här resan!!! Jag vågar inte längre räkna på hur mycket den har gått på totalt... även fast jag vet att det säkert kommer vara värt varenda krona när jag väl kommer dit och kommer hem, men just nu är det så sjuuukt surt att punga ut med tusenlappar hit och dit... dom börjar liksom ta slut nu och jag har inte ens kommit iväg... det känns ju ganska så oroväckande faktiskt. Men den mesta maten och boendet är ju redan betalt för hela resan så man kanske inte spenderar så mycket där. Jag får väl helt enkelt se till att det blir så! För det är ju jag så bra på... hahahaha!!

Åååå, jag som ville gå på bio med roomie ikväll också... hmm.. äsch va fan, det löser sig, det är ju bara pengar. Nu åker jag in till stan och går på bio så jag blir lite gladare PUNKT SLUT! 

                                                                                                        /Js

hejdå #1


Har precis kommit hem från Maja.. känns konstigt att jag inte kommer att träffa henne på typ 6 veckor nu!!! Man vänjer sig så fort vid att träffa människor. Tänk, innan hon flyttade till stockholm träffades vi ju knappt varannan månad! Men nu känns det som att vi inte kommer ses på jääääättelänge... tråkigt tycker jag....

Jag håller på att klistra in massa bilder i en skrivbok som jag ska ha som dagbok när jag är i Tanzania så jag inte glömmer bort hur alla ser ut :D Jag har bara valt massa bilder jag blir glad av. Så för att komma ihåg Maja behövs bara en bild, den här:

Sen ska jag bara ha en stor överskrift: Sex and the City - Miranda
Och sen är det bara att börja lista alla uttryck, ljud och andra sjukt roliga grejer vi har hållt på med genom åren :P hahahaha! åå, fatta vad kul när jag sitter där i mitt myggnät uppe i bergen i Tanzania och läser Aaapuuuudiii, dååårååå!!! Hahahahaa!!!! väääldigt kul! Ska visa fler bilder från boken sen, imorgon kanske....

Jag och Maja har i alla fall haft en mysig kväll! :) Vi färgade mitt hår (IGEN) men all utäxt är inte riktigt borta, men det syns bara om man tittar noga, men ändå. Det måste vara nått fel på mitt hår!

Nej, nu ska jag sova, blev ledig imorgon vilket känns sjuukt skönt (tack Andreas!!)! För då hinner jag fixa allt det sista inför måndag. :D det är nära nu..... vääldigt nära....

                                                                                                          /Js

Ps. måste bara säga att jag har väldens bästa mamma och att jag är väldens modigaste som faktiskt äntligen låter henne visa det! <3

Sweetii


Världens sötaste!!! Blödiga jag sitter såklart och stoooooorbölar... på reprisen av Talang... pinsamt för fan pinsamt! Hahahaa!

Titta: http://www.youtube.com/watch?v=tUFixg6ENH4

Det blev inte så att jag åker till pappa, han och timmiboy kommer hit och fikar i stället :D Myyyys!! Då hinner jag ta vaccinet och fixa med försäkringar och grejer också.. perfa!

Pappa ringde precis och säger att dom är på ingång... kanske ska klä på mig, städa undan lite så man typ kan sitta i soffan och just det vi skulle ju fika.. kanske måste köpa fikabröd också.. hahaha!!!  


 
Sådärja! Tur att man har fik nere på torget, med färdigt fikabröd och sittplatser :P 



Tim är sötaste i heela världen!!! Grym på basket har han blivit också!
STOOLT SIS !!!
                                                                                                                 /Js

Afterwork


Det är så här det ska se ut nu, VARJE DAG... nästan iaf!

Afterwork på uteserveringen på medis är svårslagen, speciellt med det här vädret och alla underbara personer :D En gång till i veckan innan jag åker??!!!


Myys Myys Myys
Poppig till Hoffmaestro
Popping till Hoffmaestro

Viktor och Roomie myys

Anna och Issi myys

Har aldrig sett en mysigare syskontrio. SÖTASTE!!
Ni får mig att sakna min syskon supermycket....



Idag ska jag åka till pappii och se om han har nån bra väska jag kan packa i. Måste ju börja provpacka nu, åker ju om en vecka!!!!!!!! Det är ju heeelgalet! Usch, vill inte nästan inte prata om det mer.. blir för nervös...

                                                                                                        /Js

MM


Är hos Maja i Älta och myser och njuter av att inte ha skogstv :D
Fight Club... ojojoj.. vilken............ handling!!! ;P

Ska nog börja gå och göra i ordning oss för natten snart..
God naattt !!

                                                                                         /Js

Förresten, vill du åka och jobba med mig på Arvika festivalen i sommar? Hör av dig, jag behöver en stor besättning!!

Onsdags


Japp, efter jag skrattat ihjäl mig åt mig själv igår så gick jag, roomie och Martina till Landet för att lyssna på Åsa :D Landet är ett mysigt litet hak vid telefonplan där killarna brevid oss hade med sig egen öl som dom hällde upp i barens glas! Hahaha! Ville ta suuperfina bilder, men det var svårt att få nån bra fokus eftersom ljuset inte var det bästa plus att Åsa nog helst ville döda mig. Haha! Men jag fick några bilder iaf :D








Het kvinna det där !

Tack för en bra kväll med grym musik ;D

                                                                                                                               /Js

Blond

HAHAHAHAHAAHAHAAHHAAAHAAHAHAA!!
Måste ju bara tillägna det här inlägget åt att håna mig själv som gick på årets aprilskämt om sl:s nya lag!
HAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAAAAAAAAA!!!
Sjuukt kul att jag verkligen gick på det!

Det märks att jag är färgad brunett... :D


LAG


Roligaste lagen hittills!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.sl.se/Templates/Article.aspx?id=14028

HAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!

Och inte är det en stockholmare som står där på fel sida iaf!
En pik till alla hemmifrån alltså! HAHAHAHA!!!!

Från och med nästa vecka får du betala 500 spänn om du står på vänster sida i rulltrappan!!


Weiii !!


LYYYCKAAA!!!! Lalalalallaaalaa!! Det är soool och varmt och skinnjackeväder! :D WEIIII!!!!! Man blir ju som förbytt när solen skiner och man känner att sommarn är nära :) Jag har haft en underbaar ledig dag i stan i solen tillsammans med kameran, roomie & Kings of Leon.

ÅRETS EFTERLÄNGTADE: Solen skiner, allt blir lite mer chill och killarna hittar sina underbara kepsar igen och det är ju ännu inte suuupervarmt så dom kanske behöver ha en sjal till! Och ingen kunde väl vara lyckligare än jag :D








   

DAAAAGENS ROLIGA!!!! När jag går runt på Åhlén och väntar på att Jennifer ska bli klar hos frissan hör jag helt plötsligt i högtalarna hur de ropar ut: "Kan Josephine Sundström komma till informationen på gatuplan!!" WHAAAAT??!! Tänker jag.. det är ju jag!! Jaja. det är väl Jennifer som ville vara lite rolig tänker jag, men när jag kommer dit säger tanten bakom disken: "Ja, du har ju köpt något på en avdelning här som du inte har betalat för!" Eeeeeh, va??!! Jag hade köpt en ny hårprodukt som jag betalat för och har kvitto på som jag visar för tanten. Och då ser jag att på kvittot som kassörskan stoppade ner i påsen som hon gav mig står det: TRANSAKTION AVBRUTEN!! TEKNISKT FEL!! Då säger tanten: "Ja, du kanske skulle betala för den här nu då!!" Hur kan hon ens bli sur på miig??!! Jag trodde ju att jag hade betalat och det trodde ju uppenbarligen kassörskan också.. till en början... Hahahahahaaa!!! Sjuuuuukt kuuul!!!!


Sen åkte vi hemåt, hoppade av vid primusgatan och gick den sista biten till affären och köpte glass. Så gick vi ner till vattnet och åt. Såååå myyys!!!

  

Sköööön dag! Och den har nästan inte ens börjat för ikväll är det Landet och DJ åsa som gäller!!! GRYYYMT!!

                                                                                                  /Js

wook


Vi var lite spontana igår och gick ner två meter till vår kvarterswook :D Det var supermys även om maten inte var den godaste :P Men vi behövde iaf inte laga mat och diska!!


RSS 2.0