losin' your self-control

Tog en promenad för att rensa huvet på diverse skit som hamnar där ibland. Tog med mig kameran.. var alldeles för längesen! Var helt underbart renande.


Här är några av bilderna jag tog idag:















Nu känner jag mig starkare, låt rutinerna börja!


/Js

Något ingen förtjänar !!!

Det amerikanska psykiatrikerförbundet definerar panikångest i den fjärde upplagan av ”Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders” (DSM – IV) så här:

“En panikångestattack är en period av intensiv rädsla och obehag, som brukar associeras till ett antal olika somatiska och kognitiva symtom”. Det är vanligt att attacken har en plötslig start, som byggs upp till maximal intensitet inom 10 till 15 minuter. En attack varar sällan längre än 30 minuter. 

Det är inte ovanligt att personen vill fly från platsen när attacken kommer – speciellt om de fysiska symtomen är starka. När någon upplever en panikångestattak för första gången, uppsöker de ofta ett sjukhus eller en akutmottagning i tron att de har fått en hjärtattack. De tror att de håller på att

Symtom vid panikångest:
Hjärtklappning
Svettningar
Skakningar
Andnöd
Kvävningskänslor
Bröstsmärtor
Sväljsvårigheter
Kväljningar eller problem med mag – tarmkanalen, diarré
Yrsel eller kittlande känslor
Känsla av kyla, rodnad eller värmevågor

Panikångestattackerna skiljer sig från andra typer av ångest genom sin intensitet och plötsliga, episodiska natur. Panikångest kan vidare karaktäriseras av att attacken startar plötsligt – vanligtvis, men inte alltid i en viss typ av situation.


Att framkalla fysisk smärta är för många självskadare en metod, ett verktyg för att distrahera sig från själslig smärta. Den fysiska smärtan är lättare att "ta på", den så att säga kanaliserar de överväldigande negativa känslorna personen upplever. En del hävdar också att det skapar en rensande och på så sätt terapeutisk effekt av att se blodet rinna ur kroppen. Smärta i kroppen utlöser även endorfiner, vilket ger självskadaren en kick och en känsla av lugn och trygghet, vilket också kan förklara den beroendeframkallande risken i det hela. Självskadebeteendet ger även personen en möjlighet att plåstra om sig själv efteråt, vilket hos många också skapar en känsla av trygghet och självständighet.

 

 

/Js


30/10-10

Jag vet att den här Idol-hysterin som inträffar varje höst blir töntig och överdriven.. men jag lyckas ändå iaf oftast falla för någon. Och det här året är det verkligen Jay! Han är så gryyym, helt fantastisk och jag älskar vad han gjorde med "I want it that way" ikväll. :)

 

Jay - I want it that way

 

Har tittat på Idol med Maja och Carro ikväll och dom håller verkligen inte med mig och hatar honom verkligen.. fattar ingenting! Men Patricia på jobbet håller iaf med mig.. och Jimmy, sådeså! :L

 

Igår hade vi hejdåmiddag för Patricia som praktiserade sin sista dag idag. (Känns som vi har hejdåfest varje vecka...) Hon har varit hos oss länge och det kommer kännas tomt utan henne..

 

Lycka till med allt!! :)

 

 

Nämen om man skulle ta å sova då.. let's this penicelin-helg börja, YIIHAA !!

 

/Js

 

 


Filmkväll på O'niell

Igår var jag på O'niell för att titta på en filmpremiär av en snowboardfilm (som jag inte har en aning om vad den heter). Det var kul! :) Helt extreem film! Grymma!

 

 

 

Stod där, tittade på filmen och drömmde mig tillbaka nått år då jag stod och tittade i baggyjeans med händerna i fickorna och önskade att det var jag på filmen. Nu tycker jag mest att det ser kallt ut och för mig räcker det att bara titta och beundra :P

 

 

 

Tycker att vårt gäng ser ungefär lika coola ut!! Hahaaahahahaa!!

(jaa, det är jag till vänster)

 

Har precis varit och hälsat på bästa Moster Carina och MeshStory där det blev en middag också. Nu ska jag snart träffa Majsan :) WIIHOO!! Då kan vi vara ynkliga och ha ont ihop, hahhaa!!

 

Var förresten på lagret hela dagen idag också. Och idag körde jag en heldag med rock-nostalgi. Guns n' Roses, Skid Row, Hardcore Superstar och Velvet Revolver spelades varmt denna dag. Har ju riktigt myys där nere!!! ;)

 

 

/Js


Live in Buffalo

Tog mig en riktig nostalgitripp till Buffalo idag. Riktigt trevligt och efterlängtat. Åker dit alldeles för sällan märkte jag. Är ju fortfarande helt underbart att höra Johns stämma!! Stod på lagret, packade upp varor i hemska friggolittofflor och gormade med i varenda låt.

 

Självklart var det Goo Goo Dolls live in Buffalo från 2004 jag lyssnade på. Hade gjort ungefär allt i hela världen för att få varit där.

 

Hade nästan glömt bort varför John står överst på freecard-listan.. nu vet jag!!! ;P

 

Nu ska jag snart iväg till Slussen och till O'Neills kontor för att se en nylanserad snowboard-film.. tror jag! Haha! Ska dit och mingla och träffa pappa lite iaf :P

 

 

/Js

 

 

Var förresten jättekul att träffa Idolerna igår också. Jay är precis lika trevlig som man kan tänka sig :P FAB!


JC + Idol

Då har jag varit hemma i en timme. Oooch då var det dags att åka tillbaka då :P haha! Idolerna kommer till vår butik ikväll efter stängning och ska filma och prova lite kläder och så. Ska bli kul, men hoppas för min tå's skull att de inte blir så sent...

 

 

/Js


humörkaos

Ibland undrar jag varför jag alltid försöker, varför man alltid gör sitt bästa.. Vem är det som ser det? Vem är det som uppskattar att jag gör mitt bästa? Att man vänder ut och in på sig för att vara alla till lags, duktig, ha den där kämparglöden och engagemanget, att alltid överträffa, att aldrig bli besviken när saker faller isär, att alltid vara lyhörd för andras viljor och såklart alltid vara bäst på ALLT, vem gör jag det för?? Just nu gör jag det verkligen inte för min egen skull iaf...

 

Just nu känns det som allt jag försöker åtadkomma är meningslöst. Har alltid haft tydliga mål, men nu är jag bara i nån sorts dimma där jag är mållös och meningslös...

 

 

 

 

 

/Js


Videoklipp

YEEEY! Jag fattade hur man la upp ett videoklipp. Va ju superlätt från Iphonen :) Så här är ett klipp från Maja Alderins spelning igår där hon kör Two Years, som är den nya favoriten. :)

 

 

 

Gick bra att jobba idag.. snart är det fredag! :) Har börjat tro att det är fredag på tisdagar.. är väl ungefär då jag tycker att det skulle vara lagom. Typiskt!





Nu ska jag förbereda lite tacos så den står klar att bara värma på efter träningen :D

 

 

/Js

 

 


Maja Alderin

Såg idag på lunchen att Maja Alderin hade spelning på PetSounds ikväll. Blev superglad eftersom jag väntat på att hon sska ha en spelning i Sthlm! Jag fick med mig Maja så nu har jag precis kommit hem från en underbar alldeles mysigt intim spelning :)

 

Hon har en sån fantastisk röst! Hörs verkligen ingen skillnad från de studioinspelade. GRYM! (Önskar att jag fattade hur man laddar uppvidoeklipp.. haha)

 

 

Maja och alla hennes söta små fillurer :)

 

/Js


Between the minds

Ikväll kommer världens bästa kille hit också, som man kan längta... <3

 

 

Kärlek

Falun, hoppbackarna. Sommaren -10

/Js


På en torsdag

Lyckades ta mig till träningen idag :) Fan vad svårt det är att komma igång igen. Jag har inte tränat regelbundet sen i maj, och det känns verkligen! Typiskt att man ska tappa så himla mycket.. längtar tills svetten börjar rinna på riktigt och det är en självklarhet att ta sig till träningen. Hatar att inte orka allt, så ligger man där och känner sig som fet val! KUL!! Men det ska det bli ändring på, om 2 månader är allt som förr igen ;P

 

 

Nu ska jag supersnabbstäda och plocka i lägenheten. För i helgen kommer superfixaren Anders med sällskap av Nora hit och ska hjälpa mig att fixa allt som fortfarande bara ligger och inte blivit fixat sen i februari. Kommer bli heelt fantastiskt! Ska bli så roligt att träffa dom båda igen också. :)

 

 

/Js


Ringar

Heelt grymma ringar från StyleByTyra
FAAB !
Den här tackar jag inte heller nej till... :D
Denna finingen är från Items
/Js

Peace, Love & Denim

Idag har Jeanskampanjen gått upp hos oss på JC. Har jobbat med skyltfönstret hela dan där jag bara använt en massa jeans såklart, underbart!

 

 

 

Peace, Love & DENIM !

/Js


KusseHelg

Ursäkta mina glesa uppdateringar!

 

Jag och Kusin Frida har iaf haft en underbar helg som bode göras om. :D Fredagen var lugn, petade i oss mat båda två ;P och tittade Idol och pratade långt in på natten. Lördagen bestod av stadstittande och en galen kväll! Vå myskväl med middag på Vapiano slutade med Obaren och VSturecompagniets övervåning tillsammans med Ara Abrahamian. Inte varje dag man festar med en os-medaljör i brottning :P Hahha!!

 

Lördagens äventyr:

Skulle promt tränga in oss på världens minsta toa tillsammans, var tvungna att sitta i knä för att få plats.... tjejer... ;P hahah!

V *****

Aras kompis utan namn och Frida :)

 

 

Ni ser ju, underbart är va de är att ha kusseFrida på besök! <3

 

Nu måste jag kila ner till träningen, ikväll ska jag träffa Maja och leka hårfrisör igen! behövs...

 

/Js

 

 


Finbesök i helgen

Schiit, nu är träningsvärken verkligen total och nästintill olidlig! haha! Hela kroppen har värkt hela dagen idag som svar från träningen igår. Var på ett pass idag också och trodde jag skulle börja grina under styrkan. Men jag tog mig igenom det och nu är jag igång :)

 

Imorgon kommer världens bästa kusin Frida hit!! :D Hon ska stanna hela helgen och vi ska ha världens mysigaste helg.

 

 

Saknar tjejen som kommer klara av allt hon vill klara av!

Jag kommer alltid finnas alldeles brevid med öppna armar <3

 

 

/Js


Premiärsvett !

FINALLYYYY !! Har precis varit o premiärtränat på mitt första pass för den här säsongen. Hoppas på att den kommer kunna bli lika intensiv (fast kontrollerad;P) som förra! Känner mig piggare, gladare och mer motiverad nu. Jag visste att jag skulle känna såhär eferåt, men ändå ska jag gå och dra på det i typ 2 månader. Nä nu blir det ändring på det här!!! Har bokat in ett pass imorgon också :D WEEI!!

 

Ikväll ska jag hem till Mickes nya lägenhet och sova, utan dörr! ;P Hahah! Hoppas på att inte Mange känner sig våldgästad :S Seeeh!

 

 

Förresten, tycker det är dumt att jag inte får sjukvård i Sthlm bara för att jag inte är skriven här... Ska man behöva gå runt o vara sjuk och ha ont hur länge som helst eller?! inte ok! Just nu skulle jag behöva 2 operationer och en diagnos! Ska de va så svååårt??!!! :P

 

 

/Js


2010 05 10

Jag och Maja måste ju vara tjejerna med världens sämsta karaktär, vi har sagt att vi ska träna i typ en månad. Bestämt tid och plats och allt men så ska det alltid komma nått emellan! hahah!! Jaja, jag ska nog få tummen ur arslet imorgon iaf :D

 

Till en helt annan sak, men som tar på mig är att jag har fått nå så sjukt ont i min fingrar igen.. :( Har vaknat de två senaste nätterna av att jag har svullna onda fingrar. INTE OK! Måste verkligen gå och kolla upp det här nu. Hade likadant i våras också, men det gick över under semestern. Känns så fånigt på jobbet, så jag gör ju allt fast jag har aaasont! INTE OK igen... Det är lite skrämmande att ha svullna och onda leder när man är 22..

 

 

 

/Js

 

 

 


T / J

Har precis kommit hem från Tigers huvudkontor där de hade en djupgående genomgång av deras jeans, tvättarna och tillverkningen. Grymt intressant och schit vad säljarna är duktiga på att sälja in sig alltså. Tror att alla som var där kommer titta på Tigerjeansen med lite extra kärlek imorgon :)

 

Och kampanjen som vi kommer köra om några veckor kommer bli grym!!! Nu när man fått en sån här inledning så vill man ju bara krossa målen! :D Man kan väl säga att Johan och Fidde gjorde ett bra jobb! ;P

 

 

Tack och bock för en grym kväll :)

 

/Js


Axwell @ Münchenbryggeriet

Blev ingen uppdatering igår.. Mötte upp syster tidig morgon (13:00) för att åka till Åse på brunch. Sen gick jag dirket över till pappa för middag, så det hanns liksom inte riktigt med :)

 

Men här kommer iaf lite bilder från i lördags och Axwell. De bästa bilderna togs med Iphonen men jag fattar inte hur man lägger över dom på datorn, så de får va... :P haha!

 

 

galet bra show, synd bara att han gick på så sent...

"Vi ska absolut inte stå långt fram!!!"
WÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖW (längst fram vid kravallstängslet) haha

 

 

Ikväll bjuder Tiger Jeans in till jeansutbildning som man inte tackar nej till. :)

 

 

/Js


AXWELL

Lets go AXWEEEELLL !!!

 

Kommer bli galet grymt!!! Missa inte uppdateringerna imorgon! ;P

 

 

 

 

/Js


"The Moderna Exhibition 2010"

Så till min märkliga torsdagskväll. Den blev lite otippad. Skulle gå till Story och lämna lite saker till Mesh och Carina. Satte mig och pratade lite med Carina som skulle iväg på vernissage senare. Då Carina plötsligt kommer på att hon inte vill gå själv och det ingick "en vän" i hennes inbjudan. Varför inte tänkte jag.. så jag tog en mojito och följde med till Moderna Museet där den "The Moderna Exhibition 2010" hade premiär (öppnar för allmänheten imorgon).

 

Det var vääldigt trevligt! Inspirerande konst och om inte allra bäst; sjukt inspirerande människor, champange, DJ och lammstek :D Sådärja! Blev en supermystorsdag. Så kul att umgås lite mer med Moster också :)

 

 

 

 

/Js


Bildregn från 161:an

Så hann det gå några dar igen.. Men här har vi iaf ett litet bildregn från hejdå-festen i onsdags :D

 

 

 

 

Mycket trevlig kväll :D Tack ska ni ha!!

 

/Js


RSS 2.0