Måndag

Endel tunga timmar idag. Men härliga människor på jobbet, positiva besked och en morgondag att se fram emot har stärkt mig idag!

 

Imorgon ska jag träffa en person som snabbt blev väldigt viktig för mig. Så morgondagen känner jag mig inte lika oroad för, för jag vet att hon kommer stråla och ge mig massa ny energi över en middag imorgon. Fantastiskt! :)

 

Nu ska jag snart sjunka in i min nya bok! Böcker är perfekta för att sväva iväg från "verkligheten" ett tag.

 

/Js


Den där dagen vi köpte din bröllopsklänning

Jag kommer att komma ihåg den här helgen som den helgen då vi köpte världens mest perfekta bröllopsklänning till världens bästa storasyster.

 

Vi hade en fantastisk dag tillsammans yrandes runt i massa brud och fest butiker. Jag hade ett otroligt tålamod och Fanny var så duktig och fin så. Det var så man fick tårar i ögonen. Jag tycker det var fantastiskt att vi bara på några timmar lyckades hitta rätt :) Det var mer än väntat!

 

Tack för en oförglömlig dag!

 

<3

 

/Js


Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva

Citerat ur Ann Herberleins självbiografi "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva".

 

"Vem ringer man när man inte orkar leva? Vem ringer man när man inte vill leva? Observera min formulering, den är viktig. Jag har inte någon längtan efter att dö. Jag vill inte dö. Jag åtrår inte döden. Jag är ingen Werthertyp, ser inte självmordet som någon radikal frihet i någon existentialistisk mening. För mig är självmordet snarast en tvångstanke. Nej. Jag längtar inte efter att dö. Det är livet jag inte klarar av.

......

Man ringer inte sin mamma eller sin bror. Det är onödigt. Dramatiskt. Dumt. Det är inte det att jag är ensam. Jag har vänner. Några riktigt nära och goda vänner, människor jag eventuellt älskar. Jag är rädd om mina vänner. Jag vill inte skrämma dem jag älskar.


Man utsätter inte människor för sin ångest, för sin livsleda, för sina självmordstankar för att det så lätt missförstås. Det uppfattas så lätt som en anklagelse. Som ett uttryck för missnöje. Som klander. Som krav. Som om det är hans eller hennes fel att just jag har ångest. Som om det är på grund av något som just hon eller han sagt eller gjort eller inte sagt eller gjort som jag inte orkar leva (så enkelt är det nu dessvärre alltför sällan). Som om man vill ha något. Som om man vill ha väldigt mycket av den där stackaren som tvingas lyssna; en anledning att leva. Det är att begära mycket. Det är att beära alldeles för mycket. Därför ringer jag inte någon när jag inte orkar med mig själv. När ångesten blir för stor. När jag inte orkar leva mer."


Ann Heberlein

 


 

Köpte fyra stycken pocket böcker idag och började mala igenom den jag citerar ovan. En bra och lärorik bok, jag sitter mest och nickar instämmande.

 

/Js


Missär / Bröllop

Missade det första avsnittet av "den hemliga miljonären" i tisdags så jag tittade på det via kanal 5 play nu. Älskade den brittiska versionen och den svenska var inte mycket sämre den. Grät som ett barn (oväntat) av de starka historierna. Tänk vad nära fattigdomen och missären här i Sverige är.

 

Se avsnittet här!

 

 


 

Imorgon kommer Fanny hit!! WEEII!! På lördag ska vi prova bröllopsklänningar till Fannys bröllop i sommar. Det är ju som en dröm!! Hur många gånger har man inte sett filmer där tjejerna går runt och provar bröllopsklänningar, skrattar och gråter. Kommer bli helt fantastiskt att se syster så vacker! :D

 

Har snöat in helt och sitter och googlar och läser massa olika bloggar om bröllopsklänningar. Jag har sparat ner massvis med inspirationsbiler och satt ett nytt namn på alla där jag beskriver vilken detalj vi ska titta närmare på tillsammans. Tillslut kanske man kan bygga ihop den där perfekta klänningen. :D Men det är så svårt att bara titta på bilder, för det absolut allra viktigaste, speciellt på ens bröllop är ju att man är bekväm och känner sig vacker själv. Alla andra kommer ändå tycka att man är vackrast av alla och dagen är nog pressad som den är.

 

Gud jag är såååå perfekt för det här uppdraget. Imorgon ska vi planera ihop en rutt (har väl redan börja göra upp ett litet schema i huvet) så vi hinner med allt.

 

It's gonna be FAAB!

 

/Js


Underbara dag

Underbar dag, underbar kväll!

 

Börjar få koll på saker och ting på jobbet nu. Lär mig så sjukt mycket varje dag! Helt fantastiskt när man kan börja tillföra något. Imorgon ska jag göra krull av björknäver-ark och lacka ett podium. Ingen dag är den andra lik! :D

 

Kvällen har spenderats på en fantastiskt god chokladprovning på Söder!

 

Behöver inte fylla den här dagen med så mycket mer, så jag går och lägger mig nu!

 

/Js


Some of my favorite things

Träffade Maja efter jobbet idag :) Tänk att man alltid kan skratta så mycket med henne (till och med i sömnen, haha) Vi tog en mysig kvällsfikaFåtöljen vid Slussen, åt världens godaste kladdkaka, pratade massa och göttade oss åt att lönen har åkt rätt in, rätt in på kontot ba!! GÖTTIGT!!

 

 

Imorgon blir det ännu mer mys och göttans för då ska jag och Mickechokladprovning :D Micke kommer känna sig som en kung och bli som ett litet barn, jag kommer tycka chokladen är för mörk men äta ändå och le det bredaste leendet åt Micke, bara för han kommer njuta så mycket och bättre än så kan jag nästan inte få det. <3

 

Idag har jag varit på mitt första kundmöte! Det var med Bukowskis, kommer bli en jättehäftig grej :) Så nu ska jag fixa en skiss till det ASAP samtidigt som det brinner i knutarna för Issey Miyake-projektet och på torsdag ska jag på nästa kundmöte med L'Occiante. Måste googla lite på L'Occiante imorgon, vet att det är på kosmetikavdelningen men inte så mycket mer.. :P haha!

 

/Js

 

 

 

 


Makeover

Det är Topmodel och Makeover-time! FAAB!! :D
Och sen är det Spårlöst, griintaaajm :D Hahaha!!
/Js

Favvo-serie

No ordinary family är min nya favvo-serie! :D Brukar inte gilla övernaturliga krafter och så.. men den här är grym!

 

 

/Js


Best Of JC

Kopplade in min externa hårddisk och tittade igenom massa gamla bilder från heeela min JC-tid. Och vilka tider!!! Döööör av skratt av vissa mappar, exempelvis KRYSSNINGEN!! Hahahahahaaa!!! Tänkte sätta ihop ett litet album senare, men här är ett litet smakprov från Best of JC !

 

JAG DÖÖÖR GÅR AV OCH JA... JAG ORKAR INTE!!!!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAAA !!!!

Vi borde ha en kryssningsåterträff och titta igenom alla bilder och FILMER!!

 

Gud, jag har så sjukt mycket bilder som borde sättas ihop och visas på JC;s nästa kickoff! Haha! SUCCÉ!

 

/Js


My reality

I'm afraid, afraid of losing, losing everything that matters

I am ashamed, ashamed of being unable to deal, deal with my thoughts

I eat, eat on a routine, a routine that I do not know when it falls apart
I'm strong, strong 'cause I can fight, a fight that just makes me weak
I'm weak, weak because of my pride, a pride I know I have to swallow
But I'm afraid to tell, tell about my reality, a reality I don't know if it even exists.


What I know is that I want to live, live with you all, in the real reality

And if that's what I want, I have to ask for help and do what makes me scared, weak but also strong, I must tell you about my reality...

 

Ge mig bara lite mer tid...

/Js

 

 

 



Trött tjej..

Sömnig lördag:

Somnade kl 22 igår

Går upp kl. 12

Tar en brunch på Gateu och strosar runt i Lidingö centrum ett tag

Sen dess har jag sovit omvartannat framför tvn medan Micke har pluggat.

Åkte hem till 7 då min tvättid började

Och nu ligger jag nerkrupen i soffan igen...

 

Har varit en tuff vecka! Men skulle aldrig vilja byta bort den! För jag har lärt mig så fruktansvärt mycket och det har varit såå spännande att göra någonting helt nytt :)

 

Innan vi gick i fredags skålade vi med champange och fick vin och choklad med oss hem som tack för ett bra jobb med våra första fönster. Kändes fantastiskt roligt att de visar uppskattning när man känner att man har jobbat röven av sig för då blir jag taggad att göra det igen!! :D

 

 

/Js


Dag 3

Vilka dagar... är helt slutkörd efter tredje dagen. Har varit mycket då alla hamngatans fönster PLUS två entréfönster har gått upp idag! Helt sjukt tungt, men roligt!

 

Kan inte fatta att jag bara jobbat tre dagar. Har redan fått mitt första egna projekt som jag ska ta fram skisser på. Har ingen aning om hur man gör, men jag har ju de kreativa tänkandet sen innan iaf, tur det. För förutom det är ALLT nytt! Har såå mycket att lära, men OJ vilkan jävla resa jag har hoppat på :)

 

Ska ta bättre bilder imorgon, de här tog jag bara påväg hem med Iphonen:

Ja.. ser inte superspännande ut, men de kommer bättre bilder sen :)

 

Det är tur att jag har världens bästa kille som fixar mat så att mina rutiner går som planerat. Utan honom hade jag varit ännu mer död än vad jag är nu.

 

/Js


LOOK (is) HERE

Första dagen på nya jobbet! Känns som jag har jobbat där en vecka, minst. Det är mycket att ta in och så många projekt på samma gång.. Men det kommer bli fantasiskt kul! Helt annorlunda mot det jag gjort på JC, men väldigt roligt. Det är kul att få vara med att göra allt från grunden. Att först gå på kundmöten, verkligen vara med och tänka kring skyltfönsterna, måla/tapetsera/täcka dom, fixa rekvisita och sedan skylta upp allting. :)

 

 

Men efter en sån här första dag är man rätt så mör i kroppen. Så nu är jag nersjunken i soffan och njuter till Top Model som har ett mycket intressant fotoshoot :P

 

Somnar nog ovaggat ikväll...

 

/Js

 

 


Jamie the genius

Man måste vara inne i ett speciellt mood för att kunna drunkna in i Jamie Cullums geniala musik.. Har hamnat i en sån bubbla idag. Han är fantastisk! Gillar fortfarande Twentysomething-skivan bäst. I den finns många minnen men inget som längre tynger, snarare stärker och piggar upp :) Lovely!
"Bed? I couldn't go to bed
My head's too light to try to settle down
Sleep? I couldn't sleep tonight
Not for all the jewels in the crown"


Nu ska jag jazza upp ur sängen, klä på mig och bege mig mot götgatan för middag med mams.
/Js

Hej Då Älskade JC

Tungt huvud idag pga rolig kväll igår :)

 

Men vi börjar med anledningen till fredagens tunga huvud, alltså torsdagskvällen och min, Matildas, Daniels och Pontus HejDå-fest. Nu får JC de tungt ;P Det var så roligt att samla alla (eller iaf många) en sista gång innan jag slutade. Det är ett helt underbart gäng jag lämnar och det börjar bli mer och mer verkligt nu...

 

Kommer sakna den finaste Matildan som finns! <3

Dassiga och underbara dagar med de här goingarna!

och såklart ALLA andra helt outstanding bästaste medarbetarna på hela JC !!

 

 


 

Jag har nu jobbat 3,5 år på JC (fast det känns som det är mer än halva mitt liv), 2 år på Hötorget och 1,5 år på Drottninggatan. Den här perioden har varit en resa utöver det vanliga. Jag har lärt mig så otroligt mycket och mognat något helt sjukt. ALLA som jobbat och känt mig de här åren kan nog intyga om att jag inte är samma person som jag var när jag stämplade in min första dag som när jag stämplade ut igår, och de menar jag bara på ett positivt sätt.

 

Alla har vi våra ups and down under flera års tid men när jag tänkt efter och gått tillbaka till vad det är jag verkligen görjobbet så kan jag med gott samvete säga att jag alltid har älskat mitt jobb. Och det är någonting ganska fantastiskt tycker jag. Jag hoppas att jag kommer kunna fortsätta älska mina nya äventyr annars kanske vi ses igen ;)

 

TACK alla underbara JC människor för allt ni gett mig! TACK alla ni som trott på mig, ni som fipplat och donat för att jag ska kunna åka runt och utbilda/hänga/styla och göra det jag älskar. TACK alla ni som utbildat, inspirerat, pushat, kritiserat, hjälpt och utvecklat mig! Den här tiden har varit ovärderlig!

 

T A C K !

Peace, Love & D E N I M

/Js


Elin Kling <3 H&M

O M G !!!! Elin Kling släpper en mini kollektion för H&M. Plaggen ser helt fantastiska ut även om det kankse inte riktigt är min stil. MÅSTE iaf få tag på den här assymetriska skinnjackan som bara kan beskrivas med ett ord: FAB!

 

Ses vi i kön utanför H&M den 3 FEBRUARI eller ?! ;P

 

Kollektionen består av nio plagg och två accessoarer och är en modern, ljus och minimalistisk kollektion med bohemiska influenser. Uttrycket ”less is more” får en viktig innebörd. Resultatet är en stark och tydlig kollektion, silhuett och material är viktigare än dekoration. Detaljerna är genomtänkta och diskreta, som den ojämna kanten på den tvättade läderjackan, dold kedja framtill i en av klänningarnas halsringning, och den råa kanten på de vida byxorna. Balansen mellan det hårda, tuffa och skulpturala och det mjuka, draperade och feminina passar både H&M och Elin väldigt bra. / http://www.elinkling.net/projects/

 

 

/Js


Destiny

Läste precis Gonzas status på Facebook och tyckte den var helt underbar!

 

"Destiny is for losers. Its just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen!"

 

 

/Js


Vardag

Sådärja! Då har man ätit en underbar middag helt ensam. Köpte lite (för mig) lyxiga ingredienser så maten kändes rolig att äta, la upp maten fint, släckte ner och tände ljus. Nu ska rutinerna in!!

 

Kan inte fatta att jag precis har jobbat min sista måndag på JC idag!! (man ska iofs aldrig säga aldrig...) Och jag kommer nog inte förstå det förrän jag verkligen jobbar på de nya jobbet..

 

Nu ska jag sjuka ner i soffan och gå och lägga mig snart. Har verkligen inte sovit som jag borde inatt.

 

 

/Js


Firework

Idag bestämde jag att det skulle bli en BRA dag. Och titta så bra det blev:

 

Började med att ta en skön men kall promenad från Lidingö/Sturevägen till Ropsten med musiken på högsta volym och med larvigt höga knän och ett glatt leende.

 

Det är jättefånigt jag vet, men jag läste i VeckoRevyn eller nån annan tjej-blaska när jag var yngre om att om man går rak i ryggen med höga bestämda knän och ett brett leende så känner man sig automatiskt gladare. Så jag brukar göra det ibland och det hjälper, PROVA! :)

 

När jag kom hem sjönk jag ner i soffan framför min fantastiska nya tv och ringde till Fanny. Blev visst ett samtal på 2timmar!!!! Måste verkligen be henne skaffa Viber :P Det är så skönt att få prata av sig med min kära syster då och då.

 

Och nu sitter jag och eftersvettas efter ett gympass. SKÖNT! Känner mig så duktig som har börjat komma igång igen, det får mig att må bra!

 

Skummade igenom Friskispressen medan jag satt och cyklade och fastnade på en artikel med Göran Greider, chefredaktör för Dala Demokraten. Han hade skrivit en lite lustig Dikt som jag tyckte var lite rolig:

 

Gymdikt

Invandrargrabbarna där borta i hörnet lyfter tyngst;

De måste lyfta hela samhället med oberört samhälle.

Den stillastående joggaren på sin maskin bredvid min är nog här på kontorstid;

tyngderna här är bara till för att väga up kontorets viktlöshet.

Själv är jag den överviktiga radikale höginkomsttagaren, med en fot i döden.

Ur "Friskispressen" Göran Greider

 

Nu ska jag åka hem till Micke, få i mig lite mat och visa vem som är mannen i det här förhållandet med hjälp av en borrmaskin ;P haha!

 

/Js


Ghost

Jag har haft en underbar vecka! :)

 

Men just nu har jag svårt att vara helt uppåt... det spökar lite i mitt huvud. Det svårt att inte bry sig om all skit, bry sig om människor som betyder någonting för mig och att inte lägga sig i saker som egentligen inte angår mig. Och hur ska man veta att man kan lita på någon?! Jag kan inte, jag är sämst på att lita på människor, även de närmaste. Hur ska jag då kunna lita på någon jag inte ens känner?! Jag måste inse att jag inte kan kontrollera vad andra gör och istället lita på att de inte sårar.. Hur gör man det?! Hur ska jag kunna veta hur man gör när jag ändå bara blivit sårad och sett andra blivit sårade... FAN!

 

Ska försöka ta mig ner till gymmet så jag bli lite piggare.

 

/Js


Egentid

Vilken underbar söndag!!

 

Har varit och strosat runt på stan hela dagen alldeles själv. Var inne lite tidigt då alla butiker hade inte riktigt öppnat så jag började med att ta en varm choklad på Waynes. (gillar att fika själv, titta på människor och tjuvlyssna på konversationer.)

 

 

Idag har jag nästan bara gått omkring i inrednings och "pryttel-butiker". Det är såå roligt! Och jag har hittat mycket fint. :) Till exempel en supersöt mjukisgris i skinn från Village. Tänkte visa bild sen! Så har jag hittat en fin glasflaska som jag ska göra egen matolja och hälla i.

 

Nu är jag hemma och ska städa.. eller nej förresten, de lät alldeles för tråkigt! Jag ska pula och dona till världens bästa spotify-lista och förbereda middag tills Micke kommer hit ikväll. De där lät som nått mer i min smak :)

 

/Js

 

Guud, vad lycklig och lättad jag känner mig.. kanske för att saker och ting börjar ordna upp sig, besked har kommit och beslut har fattats. Lite struktur oh mitt liv är i fas igen :D


Let's make 2011 FAAB

Hade en fantastisk nyårsnatt i Hammrby sjöstad tillsammans med goda vänner sällskap :D Fick en heelt fantastisk matuplevelse i form av Hummersoppa, Hjort ytterfilé, världens godaste rödvinssås, potatispuré, primörer (haha) och en helt fantastisk creme brûlée. :D Jonas slet som ett djur i köket. Men det var verkligen det godaste jag ätit på länge och jag tror jag hade många som höll med mig :)

 

 

Idag är det en sån där lugn dag... sov länge och har precis varit och tryckt i mig en kebab, göttans! :)

 

Hoppas ni fick en underbar start på det nya året!!

 

Let's make 2011 FAAB !!

 

/Js


RSS 2.0